• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts kontrole: Par Veselības ministrijas 2007.gada finanšu revīziju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.06.2008., Nr. 87 https://www.vestnesis.lv/ta/id/176374

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

05.06.2008., Nr. 87

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts kontrole: Par Veselības ministrijas 2007.gada finanšu revīziju

 

Valsts kontrole (VK) pēc finanšu revīzijas par Veselības ministrijas (VM) 2007.gada finanšu pārskatu ir sniegusi negatīvu atzinumu, jo finanšu pārskats nesniedz skaidru un patiesu priekšstatu par VM un tās padotībā esošo iestāžu finansiālo stāvokli, tā izmaiņām un VM un tās padotībā esošo iestāžu gada darbības rezultātiem, kas noslēdzās 2007.gada 31.decembrī, un pārskats nav sagatavots atbilstoši Latvijas Republikā spēkā esošo normatīvo aktu prasībām.

VM nav nodrošinājusi 2007.gada konsolidētā pārskata kvalitāti un noderīgumu tā lietotājiem, nav noteikusi vienotus grāmatvedības uzskaites principus, nav piemērojusi grāmatvedības politiku ministrijas un tās padotības iestāžu saimnieciskajai darbībai, kā arī nav izstrādājusi konsolidācijas pārskata sagatavošanas un iesniegšanas kārtību, turklāt gada pārskatā esošā informācija nav salīdzināma.

VM 2007.gada pārskats nesniedz patiesu priekšstatu arī par ilgtermiņa ieguldījumiem, apgrozāmajiem līdzekļiem un pārskata gada izpildes rezultātu uz 2007.gada 31.decembri, jo Rīgas Stradiņa universitāte (RSU), sagatavojot 2007.gada finanšu pārskatu, kura aktīvu kopsummu veido Ls 9 054 368 jeb 8% no konsolidētajiem VM 2007.gada bilances aktīviem, nav ievērojusi uzkrāšanas principu debitoru un norēķinu ar piegādātājiem un darbuzņēmējiem uzskaitē.

Revīzijā arī tika konstatēts, ka RSU, neievērojot normatīvo aktu prasības, kas nosaka valsts pārvaldes kompetenci rīcībai ar budžeta līdzekļiem, ir noteikusi un veikusi iemaksas privātajā pensiju fondā.

2007.gadā universitāte ir veikusi iemaksas fondā vidēji par 45 no 1193 (dati 2008.gada 18.janvārī) universitātes darbiniekiem Ls 90 772 apmērā, tādējādi neievērojot likuma “Par valsts un pašvaldību finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanu” un Valsts pārvaldes iekārtas likuma prasības. Par šo konstatējumu VK ir informējusi prokuratūru.

Reorganizējot AIDS profilakses centru, nav ievērots Darba likums, kas nosaka, ka valsts pārvaldes iestāžu vai pašvaldību administratīva reorganizācija, kā arī vienas iestādes administratīvo funkciju nodošana otrai iestādei nav uzskatāma par uzņēmumu pāreju un nevar būt par pamatu darba līguma uzteikumam, līdz ar to centra darbiniekiem atlaišanas pabalsti un kompensācijas par neizmantoto atvaļinājumu ir izmaksātas nepamatoti. Arī par šo konstatējumu VK ir informējusi prokuratūru.

VM 2007.gada pārskatā sniegtā informācija nav patiesa arī tāpēc, ka RSU vadītājs nav nodrošinājis grāmatvedības kontroles sistēmas izstrādi norēķinu ar piegādātājiem un darbuzņēmējiem uzskaitē un finanšu pārskatā nav nodrošināts grāmatvedības sniegtās informācijas savlaicīgums un pareizība.

VM, grāmatvedības uzskaitē nenorādot visus tai piederošos nekustamos īpašumus (Ls 175 278, kadastrālā vērtībā 2008.gada 1.janvārī), nav ievērojusi likuma “Par grāmatvedību” prasības.

Revīzijā arī tika konstatēts, ka vairāku VM un tās padotības iestāžu izlasē ietverto darbinieku mēnešalga neveido būtisku darba samaksas daļu. Revidējamā laika posmā VM un tās padotības iestāžu izlasē ietverto darbinieku gada mēnešalga veidoja no 31% līdz 93% no kopējās darba samaksas 2007.gadā. Pārējo darba samaksas daļu veidoja piemaksas un prēmijas.

Pēc VM 2007.gada finanšu pārskata revīzijas VK ir izstrādājusi 64 ieteikumus, kurus VM apņēmusies ieviest līdz 2009.gada 1.martam.

 

Valsts kontroles informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!