• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2008. gada 4. jūnija rīkojums Nr. 310 "Par koncepciju "Valsts institūciju pasūtīto pētījumu koordinācijas sistēma"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.06.2008., Nr. 88 https://www.vestnesis.lv/ta/id/176431

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr.312

Par Finanšu ministrijas budžeta apakšprogrammas "Finansējums Eiropas Savienības politiku instrumentu un pārējās ārvalstu finanšu palīdzības līdzfinansēto projektu un pasākumu īstenošanai" līdzekļu pārdali 2008.gadā

Vēl šajā numurā

06.06.2008., Nr. 88

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: rīkojums

Numurs: 310

Pieņemts: 04.06.2008.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta rīkojums Nr.310

Rīgā 2008.gada 4.jūnijā (prot. Nr.37 29.§)

Par koncepciju “Valsts institūciju pasūtīto pētījumu koordinācijas sistēma”

 

1. Atbalstīt Valsts institūciju pasūtīto pētījumu koordinācijas sistēmas koncepcijā (turpmāk – koncepcija) ietverto risinājumu, kas paredz nodrošināt valsts pārvaldes institūciju sadarbības koordināciju pētījumu pasūtīšanā, institūciju pasūtīto pētījumu pieejamību un pētniecību atbalstošas vides veidošanu.

2. Noteikt Valsts kanceleju par atbildīgo institūciju koncepcijas īstenošanā.

3. Valsts kancelejai:

3.1. sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju izstrādāt un līdz 2009.gada 1.septembrim iesniegt noteiktā kārtībā Ministru kabinetā grozījumus Zinātniskās darbības likumā atbilstoši koncepcijā noteiktajam, ietverot deleģējumu Ministru kabinetam izstrādāt kārtību, kas nosaka minimālās prasības darba uzdevumiem, ja valsts iestādes pasūta pētījumus, un vienotas prasības pasūtījuma dokumentācijai;

3.2. izstrādāt un līdz 2009.gada 1.decembrim iesniegt noteiktā kārtībā Ministru kabinetā grozījumus Ministru kabineta 2006.gada 17.janvāra noteikumos Nr.44 “Noteikumi par gada publisko pārskatu saturu un to sagatavošanas kārtību”, paredzot minimālo informāciju, kas sniedzama par veiktajiem pētījumiem.

4. Visām valsts pārvaldes nozaru augstākajām iestādēm nodrošināt pastāvīgu publiski pieejamo valsts institūciju pasūtīto pētījumu ievietošanu Pētījumu un publikāciju datubāzē internetā (http://petijumi.mk.gov.lv) un attiecīgās institūcijas mājaslapā internetā.

5. Ministrijām un citām centrālajām valsts iestādēm koncepcijā paredzētos pasākumus īstenot no piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem.

6. Valsts kancelejai sagatavot un līdz 2010.gada 1.maijam iesniegt Ministru kabinetā informatīvo ziņojumu par koncepcijas īstenošanas gaitu.

Ministru prezidents I.Godmanis

Izglītības un zinātnes ministre T.Koķe


 

(Ministru kabineta

2008.gada 4.jūnija rīkojums Nr.310)

Koncepcijas “Valsts institūciju pasūtīto pētījumu koordinācijas sistēma” kopsavilkums

1. Risināmā jautājuma būtība

Koncepcija ir izstrādāta, pamatojoties uz Ministru kabineta 2006.gada 18.septembra rīkojuma Nr.705 “Par Politikas plānošanas sistēmas attīstības pamatnostādņu apstiprināšanu” 11.punktā doto uzdevumu. Ministru prezidents ar 2007.gada 15.marta rīkojumu Nr.128 apstiprinājis darba grupu koncepcijas “Valsts iestāžu pasūtīto pētījumu koordinācijas sistēma” izstrādei.

Koncepcijā piedāvātais problēmas risinājums skar tikai institūcijām piešķirtā valsts budžeta ietvaros pasūtītos pētījumus. Koncepcija neskar finanšu līdzekļu sadales jautājumus un neatgriežas pie centralizētas finanšu sadales pētījumiem, jo tas ne tikai neatrisinātu iepriekšējās problēmas, bet radītu atkal jaunas.

2. Piedāvātais risinājums

Koncepcijas mērķis ir uzlabot pasūtīto pētījumu tēmu savstarpējo koordināciju, pētījuma pasūtījuma un izpildes kvalitāti un pētījumu pieejamību.

Piedāvātie rīcības virzieni ir šādi:

1. Nodrošināt valsts pārvaldes institūciju sadarbības koordināciju pētījumu plānošanā un pasūtīšanā.

2. Uzlabot valsts pārvaldes institūciju pasūtīto pētījumu sagatavošanas un vadības kvalitāti un pētījumu pieejamību.

3. Nodrošināt atbalstu pētniecību veicinošas vides veidošanai.

3. Papildus nepieciešamais finansējums

Valsts kancelejai pētījumu un publikāciju datu bāzes pilnveidošanai 2010.gadā ir nepieciešams papildu finansējums 77 700 latu apmērā atbilstoši pamatnostādņu (apstiprinātas ar Ministru kabineta 2006.gada 18.septembra rīkojumu Nr.705 “Par Politikas plānošanas sistēmas attīstības pamatnostādņu apstiprināšanu”) 2.pielikumam.

Papildus nepieciešamie līdzekļi tiks nodrošināti no Eiropas Savienības struktūrfondu finansējuma un valsts budžeta līdzfinansējuma (darbības programmas “Cilvēkresursi un nodarbinātība” (ESF) prioritātes “Administratīvās kapacitātes stiprināšana” 5.1.aktivitātes “Labāka regulējuma politika” ietvaros). Kopējais 5.1.aktivitātes “Labāka regulējuma politika” finansējums no Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļiem paredzēts 1 931 017 latu apmērā. Detalizēts finansējuma aprēķins tiks sniegts, izstrādājot projekta pieteikumu minētās aktivitātes ietvaros.

Eiropas Savienības struktūrfondu plānošanas perioda 2007.–2013.gadam pieejamais finansējums Eiropas Savienības struktūrfondu līdzfinansēto projektu un pasākumu īstenošanai ir ieplānots Finanšu ministrijas budžeta apakš­programmā 41.08.00 “Finansējums Eiropas Savienības politiku instrumentu un pārējās ārvalstu finanšu palīdzības līdzfinansēto projektu un pasākumu īstenošanai”.

Datubāzes pilnveidošana tiks uzsākta 2009.gadā. To pabeigt paredzēts līdz 2010.gada beigām.

Izglītības un zinātnes ministre T.Koķe

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!