• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 14. septembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.09.1999., Nr. 302/303 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17648

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 14. septembra sēdē (turpinājums)

Vēl šajā numurā

15.09.1999., Nr. 302/303

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 14. septembra sēdē

Akceptēts grozījumu projekts likumā "Par nekustamā īpašuma nodokli".

Akceptēts grozījumu projekts likumā "Par īpašuma nodokļa maksājumu atvieglojumiem sabiedriskajām organizācijām un to uzņēmumiem 1994.—1999.gadā". Grozījumu projekts paredz, ka likumā uzskaitītās sabiedriskās organizācijas un to uzņēmumi ir atbrīvoti no šī nodokļa maksājumiem 2000. un 2001.gadā.

Akceptēts likumprojekts "Par akcīzes nodokli alum". Paredzams, ka alum (par 100 litriem) nodokli aprēķinās pēc šādām likmēm: ja absolūtā spirta daudzums alū ir virs 0,5 tilpumprocentiem līdz 2,8 tilpumprocentiem — 3,3 lati; ja absolūtā spirta daudzums alū ir virs 2,8 tilpumprocentiem līdz 4 tilpumprocentiem — 4,7 lati; ja absolūtā spirta daudzums alū ir virs 4 tilpumprocentiem līdz 5,5 tilpumprocentiem — 6,4 lati; ja absolūtā spirta daudzums alū ir virs 5,5 tilpumprocentiem līdz 7 tilpumprocentiem — 8,1 lats; ja absolūtā spirta daudzums alū pārsniedz 7 tilpumprocentus — 42 lati.

Valdība akceptēja likumprojektu "Par akcīzes nodokli dārgakmeņiem un vieglajiem automobiļiem". Likumprojekts aizstās likumu "Par akcīzes nodokli". Tas noteiks kārtību, kādā tiks aplikti ar akcīzes nodokli dārgmetāli, dārgakmeņi un to izstrādājumi, kā arī vieglie automobiļi.

Akceptēts grozījumu projekts likumā "Par akcīzes nodokli naftas produktiem". Grozījumu projekts paredz mainīt akcīzes nodokļa likmju paaugstinājumu bezsvina benzīnam, dīzeļdegvielai un petrolejai. Likumā noteiktās likmes tiks sasniegtas 2003.gadā, nevis 2001.gadā, kā bija noteikts iepriekš. Lauksaimniecības produkcijas ražotājiem paredzēts atmaksāt akcīzes nodokli, rēķinot vienā kalendārajā gadā 80 litrus dīzeļdegvielas par katru īpašumā, patstāvīgā lietošanā vai nomā esošu lauksaimniecībā izmantojamās zemes hektāru.

Akceptēts grozījumu projekts likumā "Par akcīzes nodokli alkoholiskajiem dzērieniem". Tas paredz paaugstināt akcīzes nodok ļa likmes alkoholiskajiem dzērieniem. Alkoholiskajiem dzērieniem nodokli paredzēts aprēķināt pēc šādām likmēm: vīnam (par 100 litriem) — 30 latu; pārējiem raudzētiem dzērieniem (par 100 litriem) — 30 latu; starpproduktiem (par 100 litriem): ar absolūtā spirta saturu līdz 15 tilpumprocentiem — 42 lati; ar absolūtā spirta saturu no 15 tilpumprocentiem līdz 22 tilpumprocentiem — 70 latu; spirtam (par 100 litriem absolūtā spirta) — 550 latu; pārējiem alkoholiskajiem dzērieniem (par 100 litriem absolūtā spirta) — 550 latu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!