• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrs: Par inflāciju un iekšzemes kopproduktu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.06.2008., Nr. 89 https://www.vestnesis.lv/ta/id/176565

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

10.06.2008., Nr. 89

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrs: Par inflāciju un iekšzemes kopproduktu

Vakar, 9.jūnijā, paziņoti dati par patēriņa cenu izmaiņām maijā. Saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes informāciju pagājušajā mēnesī gada inflācija sasniegusi 17,9%, bet, salīdzinot ar aprīli, vidējais patēriņa cenu kāpums bija 0,9%. Inflāciju maijā visvairāk ietekmējis degvielas cenu kāpums. 

“Šobrīd skaidri kļūst redzams, ka inflācijas pieaugums ir bremzējies, un ir pamats uzskatīt, ka tuvākajos mēnešos mēs beidzot varēsim sagaidīt inflācijas viļņa atkāpšanos,” inflācijas rādītājus komentē finanšu ministrs Atis Slakteris. “Inflācijas skaitlis vēlreiz apliecina, ka strikti ir jāierobežo valsts tēriņi, meklējot iespējas samazināt liekās štata vietas un optimizējot darba funkcijas.”

Centrālā statistikas pārvalde paziņojusi, ka šā gada pirmajā ceturksnī iekšzemes kopprodukta (IKP) apjoms, salīdzinot ar 2007.gada 1.ceturksni, ir pieaudzis par 3,3%. “Būtiski ir tas, ka IKP turpina pieaugt, tas nozīmē, ka ekonomiskā aktivitāte valstī arī aug. Šodienas apstākļos, kad vērojamas ekonomikas atdzišanas sekas, valdībai ir svarīgi turpināt atbalstīt ražošanas nozares un veicināt eksportu,” savu nostāju pauda A.Slakteris.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!