• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par plānoto Eiropas Parlamenta prezidenta vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.06.2008., Nr. 90 https://www.vestnesis.lv/ta/id/176654

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas Komisija: Par zivsaimniecības tehnisko pasākumu vienkāršošanu

Vēl šajā numurā

11.06.2008., Nr. 90

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par plānoto Eiropas Parlamenta prezidenta vizīti Latvijā

 

PETERINGS.JPG (17522 bytes)
Vakar, 10.jūnijā, Eiropas Parlamenta prezidents Hanss Gerts Pēterings, tiekoties ar Eiropas Parlamenta Latvijas deputātu Rihardu Pīku
EP foto

Eiropas Parlamenta prezidents Hanss Gerts Pēterings 10.jūnijā tikās ar Latvijas deputātu Rihardu Pīku, lai apspriestu savu plānoto vizīti uz Latviju, kā arī lai iepazītos ar Latvijas šābrīža politisko un ekonomisko situāciju.

Prezidents H.G.Pēterings, kurš Eiropas Parlamentā strādā jau 29 gadus, Latvijā darba vizītē ieradīsies no 19. līdz 22.augustam. Iepriekšējo reizi viņš Latvijā ieradās ar “eirobusiņu” īsi pirms 2004.gada Eiropas Parlamenta vēlēšanām, apceļojot visas 10 tikko Eiropas Savienībā uzņemtās valstis.

H.G.Pēterings, kurš pārstāv vācu kristīgos demokrātus, ilgus gadus bijis Eiropas Parlamenta lielākās un ietekmīgākās politiskās grupas – Eiropas Tautas partijas un Eiropas demokrātu – līderis.

R.Pīks uzskata, ka “H.G.Pēterings deputātu vidū pamatoti iemantojis reputāciju kā ciešs Baltijas valstu draugs un sabiedrotais”. R.Pīks cer, ka H.G.Pēteringa vizīte Latvijas iedzīvotājiem atgādinās par Eiropas Parlamenta arvien pieaugošo lomu Eiropas Savienības lēmumu pieņemšanā.

Eiropas Parlamenta prezidents Latvijā ieplānojis tikties ar Latvijas politikas veidotājiem, pilsētu mēriem un pilsoniskās sabiedrības pārstāvjiem, kā arī apmeklēt Brīvības pieminekli, Okupācijas muzeju, Brāļu kapus, Eiropas Komisijas pārstāvniecību Rīgā un citas simboliski zīmīgas vietas.

 

Mārtiņš Zemītis, EP deputāta R.Pīka padomnieks

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!