• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Satiksmes ministrs: Diskutējot par reģionālo reformu un ceļu sakārtošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.06.2008., Nr. 91 https://www.vestnesis.lv/ta/id/176700

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas likuma otrreizēju caurlūkošanu

Vēl šajā numurā

12.06.2008., Nr. 91

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Satiksmes ministrs: Diskutējot par reģionālo reformu un ceļu sakārtošanu

 

11.jūnijā, tiekoties ar Cēsu rajona pašvaldību vadītājiem, satiksmes ministrs Ainārs Šlesers informēja, ka valdības koalīcija vienojusies vispirms izveidot tiesību aktu bāzi reģionālajai reformai un tikai tad lemt par novadu karti.

Satiksmes ministrs ir pārliecināts, ka reģionālā reforma ir ļoti būtiska, lai ekonomiskā aktivitāte nekoncentrētos tikai ap dažām lielajām pilsētām, bet izveidotos vairāki spēcīgi novadi ar attīstītiem centriem.Reģionālās reformas laikā Satiksmes ministrijas galvenā atbildība būs ceļu sakārtošana.

A.Šlesers Cēsu rajona pašvaldību vadītājus informēja, ka valsts atbalsts ceļu būvniecībai un remontiem tiks sniegts galvenokārt tieši ekonomiski pamatotāk izveidotajiem novadiem.  

“Finansējums ceļiem vēl ilgi nebūs pietiekami liels, tādējādi ir jānosaka prioritātes. Mēs rūpīgi pētīsim jauno novadu nākotnes plānus. Ceļi vispirms tiks sakārtoti tajās pašvaldībās, kuras spēs piesaistīt investīcijas un nodrošināt cilvēkiem darba vietas,” uzsvēra satiksmes ministrs.

Vienlaikus ministrs norādīja, ka naudas apjoms ceļiem turpinās pieaugt. Šogad vien pašvaldības no valsts budžeta programmas “Valsts autoceļu fonds” saņems 70 miljonus latu, bet divu vai trīs gadu laikā šī summa sasniegs jau 100 miljonus. Turklāt pašvaldības no nākamā gada saņems vēl 35 miljonus latu 2.šķiras ceļu sakārtošanai. Patlaban šim mērķim tiek atvēlēti 12 miljoni latu.

 

Ģirts Dripe, satiksmes ministra padomnieks

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!