• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības un zinātnes ministrija: Par Valsts kontroles ieteikumu ieviešanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.06.2008., Nr. 91 https://www.vestnesis.lv/ta/id/176702

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Labklājības ministrija: Par darba laiku un darbinieku darba apstākļiem

Vēl šajā numurā

12.06.2008., Nr. 91

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības un zinātnes ministrija: Par Valsts kontroles ieteikumu ieviešanu

 

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) kopīgi ar Valsts kontroli (VK) ir izstrādājusi ieteikumus finanšu resursu izlietojuma uzskaites kontrolei IZM un tās padotības iestādēs, kā arī to ieviešanas grafiku. Lielāko daļu no ieteikumiem IZM plāno ieviest jau līdz šā gada beigām – to 11.jūnijā, tiekoties ar Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisiju, apstiprināja IZM pārstāvji.

IZM pārziņā ir četras nozares: izglītība, zinātne, sports un valsts valoda, kā arī plaša institucionālā struktūra, kas ir gan IZM, gan vairāk nekā 100 padotības iestādes, tajā skaitā profesionālās izglītības iestādes, koledžas un augstskolas. VK veiktās revīzijas laikā tika pārbaudīts IZM 2007.gada finanšu pārskats un 10 padotības iestāžu pārskati. No 66 VK ieteikumiem vairāk nekā puse – 41 attiecas tieši uz padotības iestādēm, tāpēc IZM vērsusies pie padotības iestādēm, lai noskaidrotu konstatētās situācijas cēloņus un kopīgi rastu risinājumus situācijas uzlabošanai.

Pakāpeniski īstenojot IZM valdījumā esošo nekustamo īpašumu novērtējumu pēc vienotiem principiem atbilstoši ekonomiskajai situācijai, šā gada sākumā noslēdzies IZM valdījumā esošo nekustamo īpašumu objektu novērtēšanas pirmais posms – novērtēti 20 objekti. IZM turpina darbu, lai līdzīgi tiktu noteikta arī pārējo īpašumu vērtība.

IZM pašlaik izvērtē IZM valsts budžeta programmas “Zinātne” izlietojuma un tā efektivitātes audita rezultātus un atbilstoši ieteikumiem sadarbībā ar Latvijas Zinātnes padomi pilnveidos kontroles procedūras zinātnei paredzētā finansējuma izlietojumam. Audits tika veikts, lai novērtētu iekšējās kontroles mehānismus un sniegtu ieteikumus kontroles vides uzlabošanai, īpašu uzmanību pievēršot normatīviem atbilstošai finansējuma uzskaitei, piešķiršanai un izlietojumam.

Saistībā ar konstatētajiem finanšu pārkāpumiem Ventspils 20.arodvidusskolā IZM jau pagājušā gada nogalē aktīvi iesaistījusies tās izmeklēšanā un atrisināšanā – tiek veikta apstākļu noskaidrošana, no amata atbrīvota Ventspils 20.arodvidusskolas direktore, turklāt situācijas risināšanā tiks iesaistītas tiesībsargājošās iestādes.

 

Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!