• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidente: - ar valsts augstākajām amatpersonām - tiekoties sapratnes sarunā ar Zviedrijas Karalistes tieslietu ministri. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.09.1999., Nr. 304 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17680

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Daidžests. Citu rakstītais

Vēl šajā numurā

16.09.1999., Nr. 304

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidente:

— ar valsts augstākajām amatpersonām

V1.JPG (23024 BYTES) V2.JPG (17883 BYTES) V3.JPG (22619 BYTES)

Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume, ārlietu ministrs Indulis Bērziņš, Ministru prezidents Andris Šķēle un Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga vakardienas kopīgās tikšanās reizē

Foto: Arnis Blumbergs, "LV"

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga vakar, 15. septembrī, tikās ar Ministru prezidentu Andri Šķēli. Sarunā A.Šķēle īsi informēja par Ministru kabineta darbību un jautājumiem, kas saistīti ar 2000. gada valsts budžeta projektu.

Valsts prezidente vakar Rīgas pilī tikās ar Saeimas priekšsēdētāju Jāni Straumi, premjerministru Andri Šķēli un ārlietu ministru Induli Bērziņu, lai apspriestos par valsts ārpolitiskajām aktualitātēm.

Tikšanās gaitā pārrunāta Latvijas virzība uz ES un NATO, kā arī attiecības ar kaimiņvalstīm.

Puses vienojās, ka iepriekšējā Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa laikā iedibinātā tradīcija tikties trim valsts augstākajām amatpersonām un ārlietu ministru ir turpināma un nākamā tikšanās varētu notikt apmēram pēc mēneša.

Valsts prezidenta preses dienests

— tiekoties sapratnes sarunā ar Zviedrijas Karalistes tieslietu ministri

V4.JPG (24636 BYTES)

Zviedrijas Karalistes vēstnieks Latvijā Hanss Magnusons, Zviedrijas Karalistes tieslietu ministre Laila Freivalde un Latvijas Republikas Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga vakar Rīgas pilī

Foto: Arnis Blumbergs, "LV"

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga vakar, 15. septembrī, tikās ar Zviedrijas tieslietu ministri Lailu Freivaldi.

Valsts prezidente pateicās L.Freivaldei par nozīmīgo palīdzību, ko Latvija saņēmusi no Zviedrijas tieslietu sistēmas nostiprināšanai Latvijā. V.Vīķe–Freiberga uzsvēra sakārtotas tiesu sistēmas nozīmi, Latvijai iekļaujoties Eiropas struktūrās.

Sarunā tika pārrunāta Zviedrijas un Latvijas kopprojekta īstenošana, kura mērķis ir palīdzēt bērniem bāreņiem un internātskolu audzēkņiem iekļauties sabiedrības apritē. Kā viens no iekļaušanās priekšnoteikumiem tika minēta to cēloņu likvidēšana, kas izraisa jauniešu noziedzību.

L.Freivalde informēja Valsts prezidenti, kā darbojas sadarbības līgums tieslietu jomā, ko pagājušajā gadā noslēdza Latvija un Zviedrija. Šajā sakarā ministre uzsvēra veiksmīgo sadarbību, kāda izveidojusies starp abu valstu policijām un atsevišķiem cietumiem. V.Vīķe–Freiberga atzīmēja Baltijas jūras valstu sadarbības lomu noziedzības līmeņa samazināšanā reģionā, kā arī uzsvēra Baltijas valstu austrumu robežas sakārtošanas nozīmi.

V.Vīķe–Freiberga un L.Freivalde pārrunāja ES paplašināšanās gaitu. Valsts prezidente uzsvēra, ka Latvija ir ieguldījusi milzīgu darbu reformu īstenošanā un ir gatava sarunu sākšanai ar Eiropas Savienību. Zviedrijas tieslietu ministre izteica noteiktu savas valsts atbalstu Latvijai tās gaitā uz Eiropas Savienību.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!