• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrija: Par 2007.gada darbības pārskatu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.06.2008., Nr. 92 https://www.vestnesis.lv/ta/id/176814

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valdības rīcības plāna ietvaros veiktie pasākumi valsts ekonomiskās attīstības stimulēšanai

Vēl šajā numurā

13.06.2008., Nr. 92

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrija: Par 2007.gada darbības pārskatu

 

Zemkopības ministrija (ZM) sagatavojusi un publiskojusi 2007.gada darbības pārskatu, kurā detalizēti aplūkoti ministrijas sasniegumi un paveiktais zemkopības nozares attīstības sekmēšanā, kā arī analizēts ministrijas budžeta izlietojums.

Apkopojot informāciju par pērn paveikto, zemkopības ministrs Mārtiņš Roze pārskata uzrunā lasītājiem norāda, ka vissvarīgākais ieguvums lauksaimniekiem pērn ir Eiropas Komisijas Lauku attīstības komitejas pozitīvais atzinums un “zaļā gaisma” Lauku attīstības programmas 2007.–2013.gadam apstiprināšanai. “Realizējot Lauku attīstības programmas pasākumus, Latvijas laukos laika posmā līdz 2013.gadam ieplūdīs 1,4 miljardi eiro. Savukārt Eiropas Zivsaimniecības fonda pasākumu realizēšana ieguldīs nozarē 166,7 miljonus eiro,” uzrunā uzsver M.Roze.

Tāpat 2007.gadā beidzās Latvijas lauksaimniecībai un lauku attīstībai nozīmīga pasākuma – Speciālās pirmsiestāšanās programmas lauksaimniecības un lauku attīstībai jeb SAPARD programmas – īstenošana, kuras gaitā realizēti projekti par 154,2 miljoniem latu. Par nozīmīgu zemkopības ministrs uzskata arī koncepcijas apstiprināšanu par lauksaimniecības risku vadības politiku Latvijā. Daudz paveikts Eiropas Savienības Kopējās lauksaimniecības politikas vidēja termiņa pārskata jeb tā dēvētās veselības pārbaudes gaitā, risinot ES izvirzītos uzdevumus.

2007.gada ZM publiskajā pārskatā lasītājus uzrunā arī Zemkopības ministrijas valsts sekretāre Dace Lucaua, izklāstot savus secinājumus par ministrijas darbību un speciālistu paveikto.

Valsts sekretāre arī aicina ikvienu interesentu aktīvi sekot līdzi ministrijas darbam un izteikt savus priekšlikumus gan personīgi, gan pa ministrijas “karsto tālruni”, gan arī paužot viedokli ministrijas mājaslapā internetā. “Tādējādi mēs, Zemkopības ministrijas speciālisti, gūstam daudz vērtīgu ideju un priekšlikumu, ko ņemam vērā un “iedzīvinām” normatīvajos dokumentos. Jūsu līdzdalība ir nenovērtējama palīdzība un arī stimuls mūsu ikdienas darbā!” uzsver D.Lucaua.

Zemkopības ministrijas 2007.gada darbības pārskats veidots saskaņā ar ministrijas darbības stratēģijā noteiktajām prioritātēm un darbības virzieniem, īpašu uzmanību veltot atbilstošo valsts budžeta programmu realizēšanai piešķirto līdzekļu lietderīgam izlietojumam un sasniegtajiem rezultātiem.

 

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!