• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Apmeklējot Baltijas Aizsardzības koledžu Igaunijā, Tartu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.06.2008., Nr. 92 https://www.vestnesis.lv/ta/id/176819

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

13.06.2008., Nr. 92

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Apmeklējot Baltijas Aizsardzības koledžu Igaunijā, Tartu

 

Valsts prezidents Valdis Zatlers darba vizītē trešdien, 11.jūnijā, apmeklēja Baltijas Aizsardzības koledžu (BALTDEFCOL) Tartu, Igaunijā.

Vizītes laikā Valsts prezidents tikās ar BALTDEFCOL komandantu brigādes ģenerāli Gundaru Ābolu, iepazinās ar koledžas mācību programmu un turpmākās attīstības plāniem, kā arī koledžas problēmām mācību programmu iekļaušanā dažādu valstu atšķirīgajās militārajās un civilās profesionālās izglītības sistēmās.

“Koledža, kurā studē kursanti no daudzām un dažādām NATO valstīm, nākotnē varētu kļūt par nozīmīgu posmu mūsu atbalstam Gruzijas un Ukrainas ceļā uz NATO. Tieši šeit jaunie virsnieki vislabāk varētu apgūt tās prasmes un zināšanas, kas nepieciešamas alianses dalībvalstu kareivjiem,” tiekoties ar G.Ābolu teica Valsts prezidents. Abas amatpersonas bija vienisprātis, ka turpmāk vajadzētu stiprināt koledžas vietu un lomu militārās izglītības sistēmā.

Apmeklējuma turpinājumā Valsts prezidents nolasīja lekciju koledžas studentiem par Latvijas nākotnes lomu Eiropas Savienībā un NATO, kurā runāja gan par Latvijas stingro un nepārprotamo atbalstu Gruzijai un Ukrainai ceļā uz NATO, gan Afganistānas misijas nozīmi reģiona stabilizācijā.

“Būdams Afganistānā un runādams ar mūsu kareivjiem, komandējošo sastāvu, kā arī vietējās varas pārstāvjiem, pārliecinājos, cik svarīgi šīs valsts nākotnei ir cieša sadarbība starp militārajām un civilajām misijām. Cik svarīga ir ne vien palīdzība drošības uzturēšanā, bet arī mūsu zināšanas, kā veidot jaunas valsts aizsardzības un valsts pārvaldes struktūras,” teica Valsts prezidents.

Koledžas apmeklējuma nobeigumā Valsts prezidents tikās ar sešiem pasniedzējiem un astoņpadsmit studentiem no Latvijas, kuri pašlaik mācās BALTDEF koledžā.

“Vēlu jums ne brīdi nešaubīties, ka darāt mūsu Latvijai ļoti svarīgu darbu un jūsu šeit gūtās zināšanas nākotnē būs ļoti noderīgas mūsu un arī mūsu sabiedroto bruņotajiem spēkiem. Un vēl es zinu, ka jūsu ģimenēm nav viegli, taču tās vienmēr būs jūsu stiprais plecs, gan apgūstot jaunas zināšanas šeit, gan pildot uzdevumus Latvijā, gan tālu aiz mūsu valsts robežām,” teica Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Vizītes noslēgumā Valsts prezidentam bija darba pusdienas ar BALTDEFCOL komandantu brigādes ģenerāli Gundaru Ābolu un Igaunijas Republikas izglītības un zinātnes ministru Tonisu Lukasu, kuru laikā amatpersonas apsprieda gan abu valstu izglītības sistēmu plusus un mīnusus, kā arī pārrunāja filmas “Padomju stāsts” kā mācību materiāla iespējamo izmantošanu vēstures stundās.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!