• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par "Latvenergo" darbinieku apdrošināšanas likumību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.09.1999., Nr. 304 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17688

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts budžeta revīzijas departamenta kolēģijas lēmums

Par revīzijas rezultātiem Latvijas Medicīnas akadēmijā

Vēl šajā numurā

16.09.1999., Nr. 304

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministra uzskatā

Par "Latvenergo" darbinieku apdrošināšanas likumību

Ekonomikas ministrs Vladimirs Makarovs uzdevis ministrijas speciālistiem rūpīgi izvērtēt visus apstākļus, kas saistīti ar "Latvenergo" darbinieku ilgtermiņa dzīvības apdrošināšanu, un sniegt priekšlikumus par nepieciešamām izmaiņām normatīvajos aktos, lai būtiski uzlabotu uzraudzību pār privatizējamajiem valsts uzņēmumiem.

"Ir jāpanāk, lai turpmāk nevienam pat prātā neienāk domas par nelikumīgu un finansiāli nedrošu darījumu gatavošanu. Ja tiek atklāti mēģinājumi veikt aizdomīgas finansu darbības, tās nekavējoties rūpīgi jāizmeklē," uzskata ekonomikas ministrs, paužot neizpratni, ka par notikušo darbinieku apdrošināšanas mēģinājumu augstākās amatpersonas uzzinājušas nevis augustā, kad radušās aizdomas par finansiāli nedrošu rīcību, bet gan pateicoties publikācijām presē vairākas nedēļas vēlāk.

"Pozitīvi vērtējama Ministru prezidenta, kura padomnieks ir viens no "Latvenergo" pilnvarniekiem, ātrā rīcība, pēc publikācijas presē uzdodot apturēt visas darbības "Latvenergo" darbinieku dzīvības apdrošināšanas sakarā," vakar, 15.septembrī, pauda ekonomikas ministrs.

Izvērtējot "Latvenergo" akcionāru pilnsapulces un valdes protokolus, V.Makarovs konstatējis, ka jau 26.augustā valsts pilnvarnieki neapstiprināja konkursa komisijas iesniegtos priekšlikumus, atliekot jautājumu uz nākamo pilnsapulci, un 1.septembrī pēc "Latvenergo" prezidenta ierosinājuma pieņemts lēmums pieaicināt darbinieku ilgtermiņa dzīvības apdrošināšanas konkursa ekspertīzei neatkarīgus auditorus. Tātad ir veikti nepieciešamie pasākumi, lai nepieļautu negodīgu vai valstij neizdevīgu rīcību. "Diemžēl šobrīd izraisītais skandāls nodara būtisku kaitējumu privatizējamā valsts uzņēmuma prestižam, kas pēdējā laikā bija jūtami uzlabojies. Pēc rūpīgas izmeklēšanas veikšanas Privatizācijas aģentūrai ir jāizvērtē konkursa komisijas un uzņēmuma valdes darbība, kas ierosināja akceptēt apšaubāmus lēmumus," uzskata ministrs.

Romāns Meļņiks,

ekonomikas ministra

preses sekretārs

1999.gada 15.septembrī

:

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!