• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lēmums par atbilžu sniegšanu uz deputātu jautājumiem 2008. gada 5. jūnijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.06.2008., Nr. 93 https://www.vestnesis.lv/ta/id/176901

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Frakciju viedokļi pēc 2008. gada 5. jūnija sēdes

Vēl šajā numurā

17.06.2008., Nr. 93

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lēmums par atbilžu sniegšanu uz deputātu jautājumiem 2008. gada 5. jūnijā

 

Saeimas Prezidijs nolemj:

Izziņot jautājumus, uz kuriem tiks sniegtas atbildes 2008.gada 5.jūnijā pulksten 17.00:

1. Deputātu Dz.Zaķa, A.Latkovska, L.Mūrnieces, J.Reira un S.Bendrātes jautājums satiksmes ministram Aināram Šleseram (jautājumu reģistra Nr.59/J9)

“Par pasažieru pārvadājumiem”

(pilns jautājuma teksts pielikumā). (Atbildes dok. Nr.2396)

2. Deputātu Dz.Zaķa, A.Latkovska, L.Mūrnieces, J.Reira un S.Bendrātes jautājums satiksmes ministram Aināram Šleseram (jautājumu reģistra Nr.60/J9)

“Par VAS “Latvijas Pasts” rīcību”

(pilns jautājuma teksts pielikumā). (Atbildes dok. Nr.2398)

3. Deputātu J.Plinera, M.Mitrofanova, V.Buhvalova, V.Buzajeva, J.Sokolovska un N.Kabanova jautājums vides ministram Raimondam Vējonim (jautājumu reģistra Nr.66/J9)

“Par radioaktīvo fonu Daugavpilī un komunikācijas trūkumu ar sabiedrību”

(pilns jautājuma teksts pielikumā).

4. Deputātu A.Latkovska, S.Bendrātes, S.Āboltiņas, I.Circenes un U.I.Gravas jautājums satiksmes ministram Aināram Šleseram (jautājumu reģistra Nr.67/J9)

“Par VAS “Latvijas Pasts” rīcību”

(pilns jautājuma teksts pielikumā).

Saeimas priekšsēdētāja vietā

Saeimas priekšsēdētāja biedre V.Muižniece

 Rīgā 2008.gada 2.jūnijā


 

Pielikums

Par pasažieru pārvadājumiem

Arvien vairāk cilvēku vēlas izmantot sabiedriskos pasažieru pārvadājumus, un, pasliktinoties ekonomiskajai situācijai, iespējams, tādās transporta nozarēs kā dzelzceļa pasažieru pārvadājumi pasažieru plūsmas pieaugums būs vēl straujāks. Taču Satiksmes ministrijas rīcība nerada pārliecību, ka pasažieru pārvadājumi tiek organizēti atbilstoši sabiedrības interesēm. Tā, piemēram, Sabiedriskā transporta pakalpojumu likums nosaka, ka, veidojot maršruta tīklu ārpus pilsētām, vispirms jānodrošina iespēja skolēniem apmeklēt izglītības iestādes. Saeimas deputāti saņēmuši vairākas sūdzības par šīs likuma normas nepildīšanu. Tajā pašā laikā Satiksmes ministrija ievērojamus finanšu līdzekļus novirza iekšzemes aviopārvadājumu dotēšanai.

Ņemot vērā iepriekš minēto, aicinām atbildēt uz šādiem jautājumiem:

1. Kāds ir iekšzemes aviopārvadājumu finansēšanas modelis, tā ekonomiskais pamatojums un ilgtermiņa attīstības stratēģija?

2. Vai ir plānots nodrošināt papildu pasažieru dzelzceļa transporta vienības maršrutos, kuri sastrēgumu stundās ir pārslogoti (piemēram, Ogre–Rīga, Tukums–Rīga)?

3. Kā tiek nodrošināta Sabiedriskā transporta pakalpojumu likuma 6.panta piektās daļas izpilde, kura nosaka, ka, veidojot maršruta tīklu ārpus pilsētām, vispirms jānodrošina iespēja skolēniem apmeklēt izglītības iestādes?

Saeimas deputāti: Dz.Zaķis, A.Latkovskis,
 L.Mūrniece, J.Reirs, S.Bendrāte

Rīgā 2008.gada 6.maijā


 

Par VAS “Latvijas Pasts” rīcību

Plašsaziņas līdzekļos izskanējusi informācija par VAS “Latvijas Pasts” (turpmāk – LP) parādnieku laikrakstu “Rītdiena”, kura parāds sasniedz 647,3 tūkstošus latu. LP 2007.gadu noslēdza ar aptuveni 12 miljonu latu zaudējumiem, kā iemeslu minot nerentablo preses piegādi. LP arī plāno paaugstināt preses piegādes tarifus. Tajā pašā laikā LP ir ilgstoši uzturējis nerentablu laikraksta “Rītdiena” piegādi.

Ņemot vērā iepriekš minēto, lūdzam atbildēt uz šādiem jautājumiem:

1. Vai laikraksta “Rītdiena” ilgstošā atbalstīšana ir saistīta ar Jūsu partijas interesēm?

2. Cik ilgā laikā plānots atgūt neiekasēto maksu par laikraksta “Rītdiena” piegādi?

3. Kādu ekonomisko iespaidu uz iespējamo tarifu paaugstināšanu atstās neiekasētais laikraksta “Rītdiena” parāds?

Saeimas deputāti: Dz.Zaķis, S.Āboltiņa,
 I.Circene, A.Latkovskis, A.K.Kariņš

Rīgā 2008.gada 6.maijā


 

Par radioaktīvo fonu Daugavpilī un komunikācijas trūkumu ar sabiedrību

Šī gada 29.aprīlī Lietuvas Vides aizsardzības aģentūras radioloģiskā laboratorija konstatēja gaisā paaugstinātu radioaktīvo elementu piesārņojumu un, neskatoties uz to, ka, pēc Lietuvas Vides aizsardzības ministrijas vārdiem, atklātais radioaktīvo elementu piesārņojums nav kaitīgs un ir mazāks par noteiktajām normām, Daugavpils iedzīvotāji joprojām ir uztraukušies par radioaktīvo fonu Daugavpilī.

Latvijas otro lielāko pilsētu Daugavpili no Ignalinas atomreaktora Lietuvā šķir nepilni 30 kilometri, un iedzīvotāju vidū nemitīgi cirkulē informācija par pastāvīgu un ilgstošu radiācijas noplūdi Ignalinas atomelektrostacijā un ar to saistīto paaugstināto radioaktīvo fonu pilsētā. Tiek minēti dažādi to apstiprinoši argumenti.

Diemžēl iedzīvotāji neuzticas Vides ministrijas padotībā esošā radiācijas drošības centra paziņojumiem un Daugavpils ugunsdzēsības un glābšanas dienesta sniegtajai informācijai par radiācijas fonu Daugavpilī.

Sakarā ar iepriekš minēto lūdzam atbildēt uz šādiem jautājumiem:

1. Vai Jūs uzskatāt, ka Latvijā amatpersonas un iedzīvotāji ir pietiekami informēti par radiācijas un kodoldrošības jautājumiem un ko ir izdarījusi Vides ministrija, lai iedzīvotājiem šī izpratne būtu?

2. Vai Latvijā darbojas nevalstiskas organizācijas vai iestādes, kurās iedzīvotāji var vērsties ar lūgumu saņemt alternatīvu ekspertu viedokli par radioaktīvo fonu kādā Latvijas reģionā?

3. Vai Vides ministrija neparedz iespēju pēc atbilstoša pieprasījuma nodrošināt nevalstiskas institūcijas (piemēram, Daugavpils universitāti, laikrakstus, nevalstiskās organizācijas) ar atbilstošiem mēraparātiem (piemēram, Geigera-Millera skaitītājiem) alternatīvu mērījumu veikšanai un iedzīvotāju uztraukuma kliedēšanai?

LR Saeimas deputāti: J.Pliners, M.Mitrofanovs, V.Buhvalovs,
 V.Buzajevs, J.Sokolovskis, N.Kabanovs

Rīgā 2008.gada 27.maijā


 

Par VAS “Latvijas Pasts” rīcību

Saeimas frakcija “Jaunais laiks” ir saņēmusi informāciju, ka VAS “Latvijas Pats” ir ilgstoši izplatījis laikrakstu krievu valodā “Ekspress nedēļa” (izdevējs SIA “LaMA – Latgales mediju aģentūra”), lai arī nav saņēmis samaksu par šī preses izdevuma izplatīšanu.

Ņemot vērā iepriekš minēto, lūdzam atbildēt uz šādiem jautājumiem:

1. Kāds ir laikraksta “Ekspress nedēļa” parāds VAS “Latvijas Pasts”, un cik ilgi jau šis laikraksts nav norēķinājies par savām saistībām?

2. Cik un kādu VAS “Latvijas Pasts” sadarbības partneru parāds VAS “Latvijas Pasts” ir lielāks par pieciem tūkstošiem latu?

Saeimas deputāti: A.Latkovskis, S.Bendrāte,
S.Āboltiņa, I.Circene, U.Grava

Rīgā 2008.gada 29.maijā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!