• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par jauno ieslodzījuma vietu infrastruktūras koncepciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.06.2008., Nr. 93 https://www.vestnesis.lv/ta/id/176908

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par jauno Valsts aizsardzības koncepciju

Vēl šajā numurā

17.06.2008., Nr. 93

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par jauno ieslodzījuma vietu infrastruktūras koncepciju

 

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas deputāti 10.jūnijā diskutēja par jauno ieslodzījuma vietu infrastruktūras attīstības koncepciju.

Komisijas priekšsēdētājs Juris Dalbiņš rosināja spriest par koncepciju plašākā mērogā, ne tikai kā par infrastruktūras attīstību. “Galvenais uzdevums ir nodrošināt sabiedrības drošību. Gribam redzēt ne tikai, kāda būs infrastruktūra, bet arī plānus, kā mazināt noziedzību un veidot soda politiku,” uzsvēra J.Dalbiņš.

Koncepcija paredz sakārtot ieslodzījuma vietu infrastruktūru, samazināt cietumu skaitu, lai lietderīgi izmantotu valsts līdzekļus, kā arī īstenot ieslodzīto resocializāciju. Koncepcijas realizācijai ir izstrādāti trīs varianti un plānots atbalstīt valsts un privāto partnerību, informēja tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš. Izvēloties šo variantu, valsts sākotnēji neiegulda būvniecībā – to dara privātuzņēmējs, bet valsts maksās tikai par saņemto pakalpojumu. Šim variantam plānotās izmaksas ir 398 miljoni latu. Tas ļaus pilnībā nodrošināt ieslodzīto personu resocializāciju – organizēt izglītību un nodarbinātību, būs telpas veselības aprūpei.

Pašlaik ieslodzījuma vietu infrastruktūra neatbilst drošības prasībām, atzina tieslietu ministrs. Cietumu izvietojums valstī ir nesamērīgs, ēkas ir sliktā stāvoklī, to plānojums ir nepraktisks un uzturēšana prasa ievērojamus līdzekļus. Telpu trūkums neļauj pilnvērtīgi īstenot ieslodzīto resocializāciju un nodarbināt ieslodzītos.

Komisijas deputāti norādīja, ka iespēju robežās jāuzlabo arī esošā cietumu infra­struktūra.

Tāpat sabiedrībai jāskaidro koncepcijas mērķi un reorganizācijas plāni, tostarp īpašuma izmantošana, lai notiekošais būtu saprotams, uzsvēra komisijas priekšsēdētājs.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!