• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: Piedaloties starptautiskā konferencē Afganistānas atbalstam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.06.2008., Nr. 93 https://www.vestnesis.lv/ta/id/176939

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izglītības un zinātnes ministre: Sveicot Latvijas basketbolistes ar priekšolimpiādes panākumu

Vēl šajā numurā

17.06.2008., Nr. 93

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs: Piedaloties starptautiskā konferencē Afganistānas atbalstam

 

12.jūnijā ārlietu ministrs Māris Riekstiņš piedalījās starptautiskā konferencē Afganistānas atbalstam Parīzē, Francijā, kuras ietvaros ministrs informēja par Latvijas ieguldījumu Afganistānas drošības stiprināšanā gan starptautiskajās operācijās, gan īstenojot divpusējus attīstības sadarbības projektus.

Ārlietu ministrs norādīja, ka NATO vadītā operācija Afganistānā ir Latvijas prioritāte, Latvija ir apliecinājusi savu gatavību dot papildu ieguldījumu afgāņu drošības spēku nostiprināšanā, palielinot militāro kontingentu. Latvija piedalās arī ES policijas misijā (EUPOL) Afganistānā, kā arī turpina īstenot attīstības sadarbības projektus.

29.maijā veiksmīgi pabeigts pirmais Latvijas finansētais attīstības sadarbības projekts Afganistānā – avota ūdens uzkrāšanas un piegādes sistēmas izbūve Farjabas provincē. 2008.gadā Latvijas valdība piešķīrusi papildu finansējumu 50 000 latu apmērā projektam, kas tiks realizēts Eiropas Komisijas Afganistānas Provinču pārvaldes atbalsta programmas ietvaros.  

“Afganistānas attīstības pamatā ir starptautiskās sabiedrības ilgtermiņa atbalsts un iesaiste drošības situācijas uzlabošanā, tiesu varas un valsts institūciju kapacitātes stiprināšanā, kā arī ciešākas sadarbības veicināšana starp Afganistānu un tās kaimiņvalstīm,” norādīja M.Riekstiņš.

Konferencē piedalījās 67 valstu un 17 starptautisko organizāciju pārstāvji, atklāšanas uzrunas teica Francijas prezidents Nikolā Sarkozī, ANO ģenerālsekretārs Bans Kimūns, Afganistānas prezidents Hamids Karzajs, kā arī ASV prezidenta kundze Lora Buša.

Šo konferenci vadīja Francijas ārlietu ministrs Bernards Kušners.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!