• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas Komisija: Par mehānisko transportlīdzekļu apdrošināšanu Eiropā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.06.2008., Nr. 93 https://www.vestnesis.lv/ta/id/176943

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par profesionālo kvalifikāciju atzīšanu, tostarp Latvijā

Vēl šajā numurā

17.06.2008., Nr. 93

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas Komisija: Par mehānisko transportlīdzekļu apdrošināšanu Eiropā

 

EK ir nolēmusi vērsties Eiropas Kopienu tiesā pret Grieķiju par to, ka tā nav transponējusi valsts tiesību aktos Piekto direktīvu par mehānisko transportlīdzekļu apdrošināšanu līdz iepriekš noteiktajam datumam – 2007.gada 11.jūnijam. EK arī nolēmusi oficiāli pieprasīt Beļģijai, Francijai, Grieķijai, Latvijai un Rumānijai īstenot direktīvu par pārapdrošināšanu. Šie oficiālie pieprasījumi tiks pausti argumentētos atzinumos, kas saskaņā ar EK līguma 226.pantu ir pārkāpumu gadījumā piemērojamās procedūras otrais posms. Ja EK divu mēnešu laikā nesaņems apmierinošu atbildi, lieta var tikt nodota izskatīšanai Eiropas Kopienu tiesā.

 

Piektā direktīva par mehānisko transportlīdzekļu apdrošināšanu – Grieķija

Ar minēto direktīvu atjaunina un uzlabo Eiropas Savienības tiesību aktus mehānisko transportlīdzekļu apdrošināšanas jomā, ieviešot vairākas jaunas tiesības apdrošināšanas ņēmējiem un uzlabojot satiksmes negadījumā cietušo personu aizsardzību.

Ja minētā direktīva netiek pienācīgi īstenota, ceļu satiksmes negadījumā cietušie, kā arī apdrošināšanas ņēmēji nevarēs izmantot savas jaunās tiesības.

 

Pārapdrošināšanas direktīva – Beļģija, Francija, Grieķija, Latvija un Rumānija

Minētā direktīva aizpilda plaisu Eiropas Savienības tiesību aktos apdrošināšanas jomā, kuros iepriekš nebija paredzēti noteikumi attiecībā uz specializētiem pārapdrošināšanas uzņēmumiem (t.i., pārapdrošinātāji, kuri neveic tiešo apdrošināšanu). Eiropas Savienības regulatīvās sistēmas trūkums pārapdrošināšanas jomā dažādās ES dalībvalstīs radīja būtiskas atšķirības pārapdrošināšanas uzņēmumu uzraudzības līmenī un līdzvērtīgu konkurences apstākļu trūkumu.

Minētās direktīvas regulatīvās sistēmas pamatā ir spēkā esošais nedzīvības apdrošināšanas direktīvu uzraudzības režīms, un attiecībā uz pārapdrošināšanas uzņēmumiem tajā paredz mītnes valsts kontroles sistēmu un vienotas licences principu. Transponēšanas termiņš bija 2007.gada 10.decembris.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!