• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par līdzekļiem pašvaldību infrastruktūras attīstībai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.06.2008., Nr. 94 https://www.vestnesis.lv/ta/id/176995

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par darbaspēka pieprasījumu un piedāvājumu Latvijā
Ekonomikas ministrs Kaspars Gerhards

Vēl šajā numurā

18.06.2008., Nr. 94

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par līdzekļiem pašvaldību infrastruktūras attīstībai

Ar reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra Edgara Zalāna rīkojumiem deviņu novadu veidojošajām pašvaldībām piešķirti 4,64 miljoni latu infrastruktūras attīstībai, ko pilsētas un pagasti paredzējuši izmantot izglītības iestāžu, kultūras un sporta būvju, siltumapgādes un kanalizācijas sistēmu un citu iedzīvotājiem nepieciešamu objektu sakārtošanā, kā arī autobusu iegādei skolēnu pārvadāšanai.

1,6 miljoni latu ar ministra rīkojumiem piešķirti Ogres novadu veidojošajām pašvaldībām. Ķeipenes pagasts valsts atbalstu izmantos apkures sistēmu un ūdenssaimniecības infrastruktūras sakārtošanai, pamatskolas renovācijai un tautas nama rekonstrukcijai. Lauberes pagasts finansējumu ieguldīs pamatskolas un pagasta padomes ēkas energoefektivitātes paaugstināšanai, sociālās iestādes durvju un logu nomaiņai, kā arī kultūras nama renovācijai un ūdensapgādes sistēmas attīstībai. Madlienas pagasts līdzekļus ieguldīs pirmsskolas izglītības iestādes un vidusskolas energoefektivitātes paaugstināšanai, bet Mazozolu pagasts – ūdensapgādes sistēmas renovācijā.

Meņģeles pagasts valsts atbalstu izmantos pamatskolas un pirmsskolas izglītības iestādes energoefektivitātes paaugstināšanai, pagasta padomes un tautas nama renovācijai.

Ogres novads nolēmis valsts atbalstu izmantot Meža prospekta rekonstrukcijai, Suntažu pagasts – vidusskolas energoefektivitātes paaugstināšanai, bet Taurupes pagasts – vidusskolas rekonstrukcijai un bibliotēkas remontam.

Neretas novadu veidojošajām pašvaldībām ar ministra Edgara Zalāna rīkojumiem piešķirti 782 000 latu. Pilskalnes pagasts valsts atbalstu izmantos energoefektivitātes paaugstināšanā pamatskolā, ūdenssaimniecības attīstībai, ielu apgaismojuma renovācijai un pagasta padomes ēkas jumta nomaiņai. Neretas pagasts nolēmis remontēt vidusskolas internāta ēku, Mazzalves pagasts – renovēt pamatskolas sporta zāles palīgtelpas, nomainīt logus pamatskolā un rekonstruēt ūdensapgādes sistēmu, savukārt Zalves pagasts finansējumu izmantos pamatskolas jumta nomaiņai un ūdensapgādes sistēmas sakārtošanai.

Brocēnu novadu veidojošās pašvaldības infrastruktūras attīstībai saņems 300 000 latu. Gaiķu pagastam 200 000 latu piešķirti pamatskolas rekonstrukcijai, bet Brocēnu novadam 100 000 latu – vidusskolas ēdināšanas bloka sakārtošanai.

Tērvetes novadu veidojošajām pašvaldībām ar ministra E.Zalāna rīkojumu piešķirti 300 000 latu.

Bukaišu pagasts valsts atbalstu izmantos pakalpojumu centra un bibliotēkas izvietošanai un pašvaldības dzīvojamo ēku jumtu remontam, Augstkalnes pagasts – jumta nomaiņai pagasta pakalpojumu centra ēkai, apkures sistēmu rekonstrukcijai, logu un ārdurvju nomaiņai pirmsskolas izglītības iestādei, kanalizācijas sistēmu sakārtošanai un logu nomaiņai vidusskolas internāta ēkai.

Tērvetes pagasts finansējumu izmantos logu nomaiņai pirmsskolas izglītības iestādei un tehniskā projekta izstrādei bērnudārza paplašināšanai, kā arī autobusa iegādei skolēnu pārvadāšanai, katlumājas modernizācijai, ūdensapgādes sistēmas sakārtošanai un novada domes administrācijas ēkas sakārtošanai.

Viesītes novadu veidojošajām pašvaldībām ar ministra rīkojumiem piešķirti 400 000 latu. Viesītes pilsēta finansējumu izmantos siltuma un aukstā ūdens skaitītāju uzstādīšanai pašvaldības daudzdzīvokļu ēkās, katlumājas remontam, administratīvās ēkas sakārtošanai, kultūras pils siltināšanai un autobusa iegādei skolēnu pārvadāšanai.

Savukārt Elkšņu pagasts iecerējis remontēt kultūras namu, renovēt ūdensvada un kanalizācijas sistēmas, kā arī iegādāties autobusu skolēnu pārvadāšanai.

56 400 latu ar ministra rīkojumu piešķirti Durbes novadu veidojošajam Vecpils pagastam, kas rekonstruēs katlumāju un siltumtīklus, izbūvēs ūdens atdzelžošanas sistēmu un remontēs pašvaldības ceļu.

400 000 latu piešķirti Ķekavas novadu veidojošajām pašvaldībām. Daugmales pagasts finansējumu izmantos pirmsskolas izglītības iestādes būvniecībai, bet Ķekavas pagasts – ūdensvada izbūvei sākumskolai un Doles tautas nama rekonstrukcijai.

Ar ministra E.Zalāna rīkojumiem 400 000 latu piešķirti arī Lielvārdes novadu veidojošajām pašvaldībām. Lēdmanes pagasts finansējumu ieguldīs administratīvās ēkas renovācijā, pirmsskolas izglītības iestādes, pamatskolas un sociālās mājas remontā, ūdenstorņa sakārtošanā, savukārt Lielvārdes novads līdzekļus izmantos pirmsskolas izglītības iestādes un novada domes ēkas rekonstrukcijā.

Salacgrīvas novadu veidojošajām pašvaldībām ar ministra E.Zalāna rīkojumiem piešķirti 400 000 latu. Salacgrīvas pilsēta finansējumu izmantos energoapgādes sistēmas izbūvei parkā, apkures katlu iegādei un apkures sistēmu rekonstrukcijai.

Ainažu pilsēta valsts atbalstu ieguldīs pamatskolas remontā, stadiona skeitparka un basketbola laukuma labiekārtošanā, pirmsskolas izglītības iestādes teritorijas labiekārtošanai, bibliotēkas un administratīvās ēkas jumta nomaiņai, kanalizācijas un ūdensvada sistēmas plāna sagatavošanai un rekonstrukcijai.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija turpina izvērtēt pašvaldību iesniegtos priekšlikumus valsts atbalsta saņemšanai. Šogad kopumā pašvaldībām, kas vienojušās par novadu izveidi, ir paredzēts valsts atbalsts infrastruktūras attīstībai 55,55 miljonu latu apmērā.

Atbalstot pašvaldību infrastruktūras attīstību, tiek veicināta kvalitatīvu un mūsdienīgu pakalpojumu pieejamība iedzīvotājiem.

Uz dotāciju infrastruktūras attīstībai var pretendēt gan jau līdz šim izveidoti novadi, gan tādi novadi, par kuru izveidi pašvaldības vienojušās, tomēr tie savu darbību paredzējuši uzsākt pēc 2009.gada vietējo pašvaldību vēlēšanām. Piešķiramās dotācijas apjoms par katru novada pašvaldības pagastu, pilsētu un līdz jauno noteikumu spēkā stāšanās dienai izveidotu novadu vai novada teritoriālo vienību nedrīkst pārsniegt 200 000 latus.

 

Dace Kārkliņa, ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!