• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Rīgas pilsētas domes 1995.gada 7.marta noteikumu Nr.14 "Vienreizējās maksas pilsētas infrastruktūras attīstībai aprēķināšanas noteikumi" darbības apturēšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.06.2008., Nr. 95 https://www.vestnesis.lv/ta/id/177021

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas rīkojums Nr.2-02/327

Par Rīgas pilsētas domes 2005.gada 20.decembra saistošo noteikumu Nr.34 "Rīgas teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi" 11.1. un 11.2.apakšpunkta darbības apturēšanu

Vēl šajā numurā

19.06.2008., Nr. 95

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija

Veids: rīkojums

Numurs: 2-02/325

Pieņemts: 16.06.2008.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas rīkojums Nr.2-02/325

Rīgā 2008.gada 16.jūnijā

Par Rīgas pilsētas domes 1995.gada 7.marta noteikumu Nr.14 “Vienreizējās maksas pilsētas infrastruktūras attīstībai aprēķināšanas noteikumi” darbības apturēšanu

1. Rīgas pilsētas dome 1995.gada 7.martā ir pieņēmusi noteikumus Nr.14 “Vienreizējās maksas pilsētas infrastruktūras attīstībai aprēķināšanas noteikumi”.

2. Saskaņā ar Rīgas pilsētas dome 1995.gada 7.martā noteikumiem Nr.14 “Vienreizējās maksas pilsētas infrastruktūras attīstībai aprēķināšanas noteikumi” ikvienam uzņēmējam (juridiskai vai fiziskai personai), kas vēlas Rīgas pilsētas teritorijā realizēt attīstības priekšlikumu (būvniecības, rekonstrukcijas, modernizācijas, labiekārtošanas u.c.) Rīgas pilsētas domes 1993.gada 23.decembra lēmuma Nr.97 noteiktajā kārtībā, neatkarīgi no zemes īpašuma piederības, jāveic vienreizēja maksa par pilsētas infrastruktūras (labiekārtojuma objektu, inženiertehnisko būvju, parku, apstādījumu, transporta tīkla u.c.) izmantošanu un tās apjoms tiek aprēķināts pēc infrastruktūras noteikumu 1.–4.tabulā noteiktās metodikas.

3. Atbilstoši likuma “Par pašvaldību budžetiem” 20.pantam pilsētas budžeta ieņēmumus veido atskaitījumi no valsts nodokļiem un nodevām, pašvaldību nodevas, valsts budžeta dotācijas un mērķdotācijas, dotācijas no pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fonda, norēķini ar pašvaldību budžetiem, maksājumi par pakalpojumiem, atskaitījumi no kapitālsabiedrību peļņas, ieņēmumi no pašvaldību īpašuma iznomāšanas (izīrēšanas), īpašuma pārdošanas un citi ar likumu noteikti ieņēmumi.

Pašvaldības tiesības Ministru kabineta noteikumos noteiktajā kārtībā savā administratīvajā teritorijā uzlikt pašvaldības nodevu nosaka likuma “Par nodokļiem un nodevām” 2.panta trešā daļa. Kopš 2008.gada 11.jūnija, kad spēkā stājās grozījumi likumā “Par nodokļiem un nodevām”, pašvaldībai ir piešķirtas tiesības uzlikt pašvaldības nodevu par pašvaldības infrastruktūras uzturēšanu un attīstību. Minētās tiesības realizējamas Ministru kabineta noteiktā kārtībā, kā tas noteikts minētā likuma 12.panta pirmajā daļā, taču šāda kārtība nav noteikta.

4. Saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likuma 10.panta pirmo daļu valsts pārvalde, tai skaitā pašvaldība, ir pakļauta likumam un darbojas normatīvajos aktos noteiktās kompetences ietvaros. Atbilstoši likuma “Par pašvaldībām” 41.panta otrajai daļai pašvaldības lēmumiem jāatbilst Satversmei, likumiem, kā arī Ministru kabineta noteikumiem.

Ņemot vērā, ka spēkā nav stājušies Ministru kabineta noteikumi, kas nosaka pašvaldības nodevas par pašvaldības infrastruktūras uzturēšanu un attīstību uzlikšanas kārtību un attiecīgu pašvaldības saistošo noteikumu reģistrācijas kārtību, bet vienreizējās maksas Rīgas pilsētas infrastruktūras attīstībai samaksa ir noteikta par priekšnosacījumu attīstības priekšlikumu (būvniecības, rekonstrukcijas, modernizācijas, labiekārtošanas u.c.) īstenošanai Rīgas pilsētas teritorijā, saskaņā ar likuma “Par pašvaldībām” 49.panta pirmo daļu apturu Rīgas pilsētas domes 1995.gada 7.martā noteikumu Nr.14 “Vienreizējās maksas pilsētas infrastruktūras attīstībai aprēķināšanas noteikumi” darbību.

5. Rīkojums par Rīgas pilsētas domes 1995.gada 7.martā noteikumu Nr.14 “Vienreizējās maksas pilsētas infrastruktūras attīstībai aprēķināšanas noteikumi” darbības apturēšanu sagatavots, ņemot vērā:

5.1. Valsts kontrolieres I.Sudrabas 2008.gada 19.februāra vēstuli Nr.11.5.1-2/408 par revīzijā konstatētajiem tiesību normu pārkāpumiem, izvērtējot Valsts kontroles likumības revīzijas Nr.5.1-2-8/2007 “Rīgas pilsētas attīstības fonda darbības atbilstība normatīvo aktu prasībām” materiālus;

5.2 Rīgas tiesas apgabala prokuratūras virsprokurora E.Bērziņa 2008.gada 16.maija prokurora iesniegumu Nr. 3/209-08 Prokuratūras likuma 20.panta kārtībā.

6. Rīkojumu publicēt laikrakstā “Latvijas Vēstnesis” un nosūtīt Rīgas pilsētas domes priekšsēdētājam J.Birkam.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs E.Zalāns

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!