• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ķīnas vēstnieka atvadu vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.06.2008., Nr. 95 https://www.vestnesis.lv/ta/id/177024

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par rajonu pašvaldību reorganizāciju

Vēl šajā numurā

19.06.2008., Nr. 95

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ķīnas vēstnieka atvadu vizīti Saeimā

 

17.jūnijā Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze tikās ar Ķīnas Tautas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Dzjanu Limiņu, kurš bija ieradies atvadu vizītē.

Puses bija vienisprātis, ka pēdējos gados starp abu valstu parlamentiem norit veiksmīga sadarbība, par ko liecina gan savstarpējās vizītes, gan aktīvā Saeimas deputātu grupa sadarbībai ar Ķīnas parlamentu. Savukārt Dz.Limiņs informēja, ka arī Ķīnas parlamentā izveidota Latvijas sadraudzības grupa. G.Daudze izteica uzaicinājumu grupas deputātiem apmeklēt Saeimu.

Saeimas priekšsēdētājs norādīja, ka abām valstīm ir liels ekonomiskās sadarbības potenciāls. Latvijas speciālās ekonomiskās zonas, jūras ostas un dzelzceļa infrastruktūra var piedāvāt pievilcīgus biznesa risinājumus Ķīnas uzņēmējiem.

Puses pārrunāja iespēju izveidot tiešo aviosatiksmi starp Rīgu un Pekinu, uzsverot, ka tas abu valstu iedzīvotājiem palīdzētu veidot vēl ciešākus kontaktus.

G.Daudze norādīja, ka Latvijā arvien populārāka kļūst ķīniešu valoda, un pateicās gan par Ķīnas deleģētajiem mācībspēkiem, gan par mūsu iedzīvotājiem sniegto iespēju iepazīt šīs valsts bagāto kultūru.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!