• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Bosnijas un Hercegovinas vēstnieka atvadu vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.06.2008., Nr. 95 https://www.vestnesis.lv/ta/id/177025

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par deputātu skaitu pilsētu un novadu domēs

Vēl šajā numurā

19.06.2008., Nr. 95

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Bosnijas un Hercegovinas vēstnieka atvadu vizīti Saeimā

 

Saeimas priekšsēdētāja biedre Karina Pētersone 16.jūnijā tikās ar Bosnijas un Hercegovinas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Seadu Maslo, kurš bija ieradies atvadu vizītē.

Tikšanās dalībnieki bija vienisprātis, ka abām valstīm ir labs potenciāls, lai aktivizētu ekonomiskās attiecības un starpparlamentu sadarbību. Vēstnieks norādīja, ka Bosnijai un Hercegovinai ir svarīga bezvīzu režīma ieviešana ar Eiropas Savienības (ES) valstīm. Savukārt Saeimas priekšsēdētāja biedre uzsvēra, ka Latvija ir ieinteresēta pēc iespējas ātrāk parakstīt starpvalstu konvenciju par nodokļu dubultās uzlikšanas novēršanu, kas veicinātu valstu sadarbību uzņēmējdarbības jomā. Pārrunājot Bosnijas un Hercegovinas eirointegrācijas procesu, K.Pētersone apsveica vēstnieku ar 16.jūnijā paredzēto Stabilizācijas un asociācijas līguma parakstīšanu, kas ir būtisks solis, lai Bosnija un Hercegovina nākotnē varētu pievienoties ES. Vēstnieks informēja, ka iedzīvotāji valsts potenciālo pievienošanos ES un NATO drīzāk vērtē pozitīvi, jo dalība šajās organizācijās tiek saistīta ar drošību un stabilitāti Rietumbalkānu reģionā.

K.Pētersone iepazīstināja vēstnieku ar administratīvās reformas gaitu Latvijā un pastāstīja par mūsu valsts ekonomikas būtiskākajiem izaicinājumiem, tostarp inflācijas ierobežošanu un eiro ieviešanas plāniem.

Tikšanās noslēgumā Saeimas priekšsēdētāja biedre pateicās vēstniekam par viņa ieguldījumu abu valstu attiecību stiprināšanā un novēlēja labas sekmes turpmākajā karjerā.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!