• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības un zinātnes ministrija: Par sarunām ar Latvijas Pašvaldību savienību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.06.2008., Nr. 95 https://www.vestnesis.lv/ta/id/177062

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības ministrija: Par iespēju iepazīties ar medikamentu cenām aptiekās

Vēl šajā numurā

19.06.2008., Nr. 95

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības un zinātnes ministrija: Par sarunām ar Latvijas Pašvaldību savienību

 

17.un 18.jūnijā norisinājās Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) un Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) kārtējās sarunas. Tikšanās dalībnieki pārrunāja jautājumus, kas saistīti ar pedagogu darba kvalitāti, izglītības saturu, veicamajiem pasākumiem, lai samazinātu skolēnu skaitu ar zemiem mācību sasniegumiem, un atbalstu talantīgiem skolēniem, kā arī par vispārējo izglītību reglamentējošajiem normatīvajiem aktiem.

Izglītības un zinātnes ministrijas Vispārējās izglītības departamenta direktors Artūrs Skrastiņš uzsvēra, ka, runājot par nesekmīgo bērnu problēmu, nesekmības problēmas risināšana ir komplekss darbs, kurā liela loma ir arī pašvaldībām, palīdzot risināt ģimeņu sociālās problēmas, ēdināšanas jautājumus skolās, skolu nodrošināšanu ar mācību līdzekļiem, pedagogu kadru problēmu u.c.

Pozitīvi, ka jau šobrīd pedagogiem tiek apmaksātas stundas par konsultācijām, ir mainīta pārcelšanas kārtība uz nākamo klasi, noteikts papildu darbs ar nesekmīgajiem skolēniem.

Veicot administratīvi teritoriālo reformu, risināmo problēmu loks nemainīsies, tāpēc svarīgi, lai visu ieinteresēto pušu starpā valdītu sapratne un vienots redzējums situācijas uzlabošanā.

Par skolotāju tālākizglītību tikšanās dalībniekus informēja Eiropas Savienības struktūrfondu Nacionālās programmas (ESF NP) projekta vadītāja Irēna Freimane, stāstot par Vispārējās izglītības kvalitātes novērtēšanas valsts aģentūras īstenoto ESF NP projektu “Pedagogu tālākizglītības metodiskā tīkla nodrošinājuma izveide”, kura laikā izstrādāta pedagogu tālākizglītības sistēma. Tā veidota, pamatojoties uz pedagogu vajadzību apzināšanu, analīzi, izpēti un prioritātēm izglītības iestādes, pašvaldības un valsts līmenī, skolotāja profesijas standartu, pedagogu darbā nepieciešamajām kompetencēm un to pilnveidošanu mūžizglītības kontekstā.

Sistēma sastāv no četrām relatīvi patstāvīgām sadaļām, kas kopā veido vienotu izpratni par pedagogu tālākizglītības satura, metodikas, kvalitātes nodrošināšanas un pārraudzības aspektiem.

Izglītības satura un eksaminācijas centra (ISEC) vadītāja Agrita Groza informēja par vispārējās vidējās izglītības jaunā standarta apstiprināšanas gaitu Ministru kabinetā un plānoto pakāpenisko jauno standartu ieviešanu skolās, sākot ar nākamo mācību gadu.

 

Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!