• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pieteikšanos pasta balsošanai ārvalstīs tautas nobalsošanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.06.2008., Nr. 95 https://www.vestnesis.lv/ta/id/177064

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas Komisija: Par birokrātijas samazināšanu būvizstrādājumu lietās

Vēl šajā numurā

19.06.2008., Nr. 95

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pieteikšanos pasta balsošanai ārvalstīs tautas nobalsošanā

 

No šīs nedēļas līdz 11.jūlijam vēlētāji ārvalstīs var pieteikties balsošanai pa pastu 2.augusta tautas nobalsošanā par likumprojektu “Grozījumi Latvijas Republikas Satversmē”.

Pieteikties pasta balsošanai vēlētājiem ārvalstīs iespējams vienpadsmit Latvijas Republikas diplomātiskajās un konsulārajās pārstāvniecībās – vēstniecībās Vašingtonā, Minskā, Briselē, Kopenhāgenā, Dublinā, Otavā, Londonā, Oslo, Berlīnē un Stokholmā, kā arī goda konsulātā Sanpaulu, Brazīlijā.

Lai reģistrētos pasta balsošanai, vēlētājam līdz 11.jūlijam jebkurā no pārstāvniecībām, kas organizē balsošanu pa pastu, jānogādā attiecīgs iesniegums un Latvijas pilsoņa pase. Šos dokumentus vēlētājs var iesniegt personīgi vai ar citas fiziskas vai juridiskas personas, piemēram, kurjerpasta, starpniecību.

Reģistrācijas pieteikumā jānorāda vēlētāja personas dati un adrese ārvalstīs, uz kuru nosūtāmi balsošanas materiāli. Vienlaikus, reģistrējoties pasta balsošanai, obligāti jāuzrāda Latvijas pilsoņa pase, jo tajā tiks izdarīta atzīme par dalību tautas nobalsošanā. Tā kā Latvijā tautas nobalsošanā netiek lietots vēlētāju reģistrs, spiedogs pasē nodrošina, ka katram vēlētājam ir viena balss un viens un tas pats vēlētājs nevar nobalsot vairākkārt.

Savukārt pēc 11.jūlija pie attiecīgās pārstāvniecības izveidotā vēlēšanu iecirkņa komisija uz vēlētāja iesniegumā norādīto adresi pa pastu izsūtīs 2.augusta tautas nobalsošanas materiālus. Saņemot balsošanas materiālus, vēlētājam jāizpilda tautas nobalsošanas zīme un pa pastu jānosūta atpakaļ vēlēšanu iecirkņa komisijai ar tādu aprēķinu, lai balsojums vēlēšanu iecirknī pienāktu līdz balsu skaitīšanas sākšanai – 2.augusta pulksten 22 pēc vietējā laika.

Tautas nobalsošanas dienā, 2.augustā, ārvalstīs darbosies arī 48 vēlēšanu iecirkņi, kas vēlētājiem būs atvērti no pulksten 7 līdz 22 pēc vietējā laika.

 

CVK Informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!