• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Atvadu vizītē pieņemot Ķīnas Tautas Republikas vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.06.2008., Nr. 95 https://www.vestnesis.lv/ta/id/177065

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

19.06.2008., Nr. 95

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Atvadu vizītē pieņemot Ķīnas Tautas Republikas vēstnieku

 

Valsts prezidents Valdis Zatlers 18.jūnijā Rīgas pilī atvadu vizītē pieņēma Ķīnas Tautas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Dzjanu Limiņu.

Sarunas gaitā Valsts prezidents pateicās vēstniekam par ieguldījumu abu valstu divpusējo attiecību pilnveidošanā un attīstīšanā, īpaši kultūras sakaru stiprināšanā, kā arī izvaicāja vēstnieku Dz.Limiņu par Ķīnas valdības un Tibetas pārstāvju sarunu gaitu un situācijas noregulējuma plāniem un norādīja, ka jebkura konflikta risināšanas labākais veids ir tiešs dialogs, bet jebkura vardarbības izpausme ir nosodāma. Tāpat prezidents uzsvēra brīvas informācijas aprites nozīmi situācijas risināšanā.

Sarunas gaitā apspriesta arī turpmākā abu valstu ekonomiskā sadarbība. Valsts prezidents uzsvēra Latvijas interesi attīstīt Ķīnas preču tranzītu uz Eiropu, izmantojot Latvijas infrastruktūru, kā arī veicināt plašāku sadarbību starp abu valstu uzņēmējiem. Tika pārrunāta abu valstu pozitīvā sadarbība starptautisko organizāciju ietvaros.

Vizītes noslēgumā Latvijas Valsts prezidents izteica cerību, ka arī nākamā Ķīnas Tautas Republikas ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka Latvijā kadences laikā tiks turpināts iesāktais darbs kultūras un mākslas sakaru stiprināšanā.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!