• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
ES Ministru padome: Par Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta darbību un vietu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.06.2008., Nr. 96 https://www.vestnesis.lv/ta/id/177150

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par degvielas cenas kāpuma risinājumiem Eiropas telpā

Vēl šajā numurā

20.06.2008., Nr. 96

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ES Ministru padome: Par Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta darbību un vietu

 

18.jūnijā Latvija kopīgi ar pārējām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm panāca vienošanos un pieņēma galīgo lēmumu par Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta (ETI) darbību un atrašanās vietu – Budapeštā, Ungārijā.

Izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe, kas šajā par konkurētspēju un zinātni atbildīgo ES ministru sanāksmē Briselē pārstāvēja Latviju, norādīja: “Šodien tika pieņemts ES nākotnei vēsturisks lēmums, jo ETI jānodrošina Eiropas un arī Latvijas izaugsme, sekmējot izglītības, pētniecības un inovāciju sasaisti. Turklāt konsenss, ar kādu lēmums tika pieņemts, ir solidaritātes apliecinājums Eiropas vienotībai un demonstrē dalībvalstu spēju sadarboties.”

Ministre T.Koķe aicina Latvijas zinātniekus un Latvijas Zinātnes padomi aktīvi iesaistīties ETI aktivitātēs, tajā skaitā – zinātnes un inovāciju kopienās, lai iepazīstinātu starptautisko auditoriju ar saviem sasniegumiem, piemēram, magnetohidrodinamikā, lai veicinātu mūsu zinātnes dalību starptautiskajos projektos un stiprinātu zinātnes ieguldījumu augstas pievienotās vērtības pakalpojumu un produktu radīšanā.

Latvija ir gandarīta par ETI atrašanās vietas izvēli – Ungārija ir viena no jaunajām dalībvalstīm un valsts, kurā līdz šim nav atradusies neviena ES institūcija. Tas apliecina uzticēšanos jaunajām dalībvalstīm, apliecina to kapacitāti un dod impulsus arī Latvijai daudz aktīvāk piedalīties un iesaistīties vienotajā Eiropas zinātnes un pētniecības telpā.

Ideja par ETI nepieciešamību izskanēja 2003.gada nogalē. Pēc tam sekoja Eiropas Komisijas priekšlikums ES regulai par ETI. Eiropas Parlamenta un Padomes regula (EK) Nr.294/2008 par Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta izveidi tika pieņemta 2008.gada 11.martā, un tā nosaka ETI mērķi – sekmēt ilgtspējīgu Eiropas ekonomisko izaugsmi un konkurētspēju, stiprinot ES un ikvienas dalībvalsts spēju inovāciju jomā.

 

Agnese Korbe, izglītības un zinātnes ministres padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!