• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrija: Par Eiropadomes sanāksmi Briselē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.06.2008., Nr. 97 https://www.vestnesis.lv/ta/id/177215

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Krievijas nacionālboļševiku rīcības nosodījumu

Vēl šajā numurā

26.06.2008., Nr. 97

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrija: Par Eiropadomes sanāksmi Briselē

 

19. un 20.jūnijā Briselē notika Eiropadomes sanāksme, kurā Latvijas delegāciju vadīja ārlietu ministrs Māris Riekstiņš.

Attiecībā uz Lisabonas līguma nākotni Eiropadomes laikā ES dalībvalstis nolēma, ka ir nepieciešams laiks, lai izvērtētu situāciju, kas ir izveidojusies pēc Īrijas referenduma. Eiropadome uzsvēra nepieciešamību turpināt ratifikācijas procesu ES dalībvalstīs un nolēma atgriezties pie šā jautājuma oktobra Eiropadomes sanāksmē. Tajā pašā laikā Eiropadome vienojās, ka ir jāturpina darbs tajās politikas jomās, kas ir svarīgas ES iedzīvotājiem.

Ārlietu ministram izdevās panākt pārējo dalībvalstu atbalstu, lai vienotos par nepieciešamību nodrošināt godīgas konkurences nosacījumus visu ES dalībvalstu lauksaimniekiem. Šo principu ir jāiedzīvina, lemjot par turpmāko ES kopējās lauksaimniecības politikas attīstību.

Diskusijās par pārtikas un naftas cenu celšanos dalībvalstis apsveica Eiropas Komisijas ieceri nākt klajā ar vairākiem pasākumiem cenu pieauguma radītās ietekmes mazināšanai gan ES, gan starptautiskā mērogā. ES dalībvalstis uzdeva Eiropas Komisijai izpētīt un līdz oktobrim nākt klajā ar priekšlikumiem par iespējamiem nodokļu politikas pasākumiem, lai atvieglotu situāciju, kas radusies naftas produktu cenu kāpuma rezultātā.

Ārlietu ministrs izteica gandarījumu par Eiropadomes apstiprināto stingro atbalstu mērķim – pēc iespējas ātrāk visiem ES pilsoņiem nodrošināt pilnīgu abpusēju bezvīzu ceļošanas režīmu ar ASV, un atbalstīja priekšlikumu pilnveidot Eiropas kaimiņattiecību politiku, nodibinot austrumu partnerību un uzdodot Eiropas Komisijas izstrādāt konkrētus priekšlikumus līdz nākamā gada pavasarim.

Eiropadome apstiprināja principu, ka, lemjot par jaunu Eiropas Savienības aģentūru atrašanās vietu, priekšroka turpmāk ir dodama tām dalībvalstīm, kas pievienojās ES kopš 2004.gada un kurās ES aģentūras nav izvietotas.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!