• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības un zinātnes ministre: Apsveicot skolu absolventus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.06.2008., Nr. 97 https://www.vestnesis.lv/ta/id/177216

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ordeņu kapitula paziņojums

Par Atzinības krusta piešķiršanu

Vēl šajā numurā

26.06.2008., Nr. 97

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības un zinātnes ministre: Apsveicot skolu absolventus

 

“Vēsturē cilvēki smeļas gudrību, poēzijā – attapību, matemātikā – asu prātu, dabas filozofijā – dziļumu, ētikā – nopietnību, loģikā un retorikā spriestspēju,” šo pirms vairākiem gadsimtiem filozofa Frānsisa Bēkona veikto uzskaitījumu mūsdienās iespējams precizēt un papildināt. Taču nevar noliegt, ka izglītība ikvienā pakāpē, sākot jau no pirmsskolas izglītības un turpinot ar vispārējo, profesionālo un augstāko izglītību, ļauj vingrināties arī personības attīstībā, ne tikai sagatavo darba dzīvei.

Tāpēc, devīto un divpadsmito klašu absolventi, kā arī profesionālās izglītības iestāžu un augstskolu absolventi, aicinu jūs visa mūža garumā novērtēt izglītības plašāko iedarbību jūsu dzīvē un nemeklēt vienīgi zināšanu šaurāko pielietojumu. Ir tā, ka pašas zināšanas dod iespēju būt tām noderīgām. Jo vairāk zināšanu, jo vairāk iespēju.

Vienlaikus vēlu – esiet mērķtiecīgi! Devīto un divpadsmito klašu absolventus mudinu īpaši domāt par savām interesēm un valsts vajadzībām atbilstošākās profesijas izvēli un tai nepieciešamo tālākās izglītības ceļu. Savukārt profesionālās izglītības iestāžu beidzējiem novēlu sekmīgas darba gaitas, kā arī neapstāties profesionālajā pilnveidē! Augstskolu absolventiem vēlu paveikt katra paša izaugsmi un Latvijas kopējo attīstību virzošus darbus, liekot lietā augstskolā un dzīvē gūtās zināšanas!

Augsti godātie pedagogi un mācībspēki, liels paldies par darbu ne tikai aizvadītajā mācību gadā, bet visā izglītības ciklā! Lai līdz jaunajam darba cēlienam jums izdodas piedzīvot spēkus atjaunojošus atelpas brīžus, kā arī vēlu rast profesionālo izaugsmi tālākizglītībā!

Lielu paldies sūtu vecākiem, vecvecākiem un citiem tuviniekiem par izturību un atbalstu jaunās paaudzes skološanā!

Visiem vēlu paveikt katra paša izaugsmi un Latvijas kopējo attīstību virzošus darbus, liekot lietā izglītībā un dzīvē gūtās zināšanas!”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!