• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Apbalvojumu dibināšanas nolikums. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.06.2008., Nr. 98 https://www.vestnesis.lv/ta/id/177267

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Konkurences padomes lēmums Nr.67

Par tirgus dalībnieku apvienošanos
Lieta Nr. 1317/08/06/9 Par SIA "PATA AB" un SIA "Saldus mežrūpniecības uzņēmums" apvienošanos

Vēl šajā numurā

27.06.2008., Nr. 98

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valsts kase

Veids: nolikums

Numurs: 3

Pieņemts: 27.05.2008.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts kases kārtība Nr.3

Rīgā 2008.gada 27.maijā

Apbalvojumu dibināšanas nolikums

Izdots saskaņā ar Ministru kabineta 2004.gada 23.novembra noteikumu Nr.957 “Kārtība, kādā dibināmi valsts institūciju un pašvaldību apbalvojumi” 2.punktu

 

I. Vispārīgie jautājumi

1. Valsts kases apbalvojumu dibināšanas nolikums nosaka Valsts kases apbalvojuma nodibināšanas mērķi, apbalvojuma veidu, apbalvojumam izvirzīto kandidātu ierosināšanas, izvērtēšanas un apbalvojuma piešķiršanas kārtību, kā arī kārtību, kādā pieņem lēmumu par apbalvošanu, apbalvojuma pasniegšanas nosacījumus. Nolikumam pievienots apbalvošanas faktu apliecinoša dokumenta krāsains attēls.

2. Valsts kase piešķir apbalvojumu ierēdņiem un darbiniekiem (turpmāk kopā – darbinieki) par:

2.1. kvalitatīvu klientu apkalpošanu;

2.2. ilggadēju un nozīmīgu darbu Valsts kasē.

3. Apbalvojumu klientu apkalpošanā kalendārajā gadā var piešķirt ne vairāk kā trīs darbiniekiem par darba rezultātiem, kas ir vērsti uz klientu apkalpošanu iepriekšējā kalendārajā gadā.

4. Apbalvojumu par ilggadēju un nozīmīgu darbu var piešķirt reizi gadā bez skaita ierobežojuma un šo apbalvojumu personai piešķir vienu reizi mūžā.

5. Apbalvojums ir Valsts kases Goda raksts (1.pielikums).

II. Apbalvojuma priekšlikumu iesniegšanas un izskatīšanas kārtība

6. Priekšlikumus par apbalvošanu iesniedz līdz kārtējā gada 1.decembrim. Personāla departaments priekšlikumus par apbalvošanu apkopo un iesniedz Valsts kases Apbalvojumu komisijai izvērtēšanai (turpmāk – Komisija).

7. Ikviens Valsts kases darbinieks, aizpildot pieteikuma veidlapu (2.pielikums), var izvirzīt kandidātus klientu apkalpošanas apbalvojumam.

8. Klientu apkalpošanas apbalvojumam var izvirzīt kandidātus, kuri atbilst šādām prasībām:

8.1. kandidāts strādā Valsts kasē ne mazāk par diviem gadiem;

8.2. kandidāts ikdienas darbos izrāda iniciatīvu, izsaka radošas idejas, ievēro Valsts kases Klientu apkalpošanas rokasgrāmatas pamatprincipus.

9. Iesniegumā par Klientu apkalpošanas apbalvojumam izvirzīto kandidātu norāda:

9.1. kandidāta vārdu, uzvārdu, ieņemamo amatu, struktūrvienību;

9.2. pamatojumu (tajā skaitā minot konkrētus piemērus un argumentētu paskaidrojumu) par kandidāta ieguldījumu kvalitatīvā Valsts kases klientu apkalpošanā;

9.3. izvirzītāja vārdu, uzvārdu, ieņemamo amatu un struktūrvienību.

10. Personāla departaments izvirza pretendentus apbalvojumam par ilggadēju un nozīmīgu darbu Valsts kasē.

11. Apbalvojumam par ilggadēju un nozīmīgu darbu Valsts kasē var izvirzīt kandidātus, kuri:

11.1. strādā Valsts kasē ne mazāk par 10 gadiem;

11.2. darbu veic godprātīgi un kvalitatīvi.

12. Ar pārvaldnieka rīkojumu izveido Valsts kases Apbalvojumu komisiju, tās sastāvā ir priekšsēdētājs – Valsts kases pārvaldnieks un četri locekļi – Valsts kases darbinieki. Komisijas darbu nodrošina Personāla departaments.

13. Komisijas sēdes sasauc un vada Komisijas priekšsēdētājs. Komisija ir lemttiesīga, ja tās sēdē piedalās vismaz trīs komisijas locekļi. Lēmumu par apbalvošanai izvirzīto kandidātu Komisija pieņem ar balsu vairākumu. Komisijas loceklis nedrīkst atturēties no balsošanas. Par kandidātu, kura izvirzīšanā Komisijas loceklis varētu būt personiski ieinteresēts, attiecīgais Komisijas loceklis nebalso. Ja balsu sadalījums ir vienāds, izšķirošā ir komisijas priekšsēdētāja balss.

14. Komisijas sēdes protokolā fiksē darba kārtību, pieņemtos lēmumus un balsošanas rezultātus par katru apbalvošanai izvirzīto kandidātu. Sēdes protokolu paraksta komisijas priekšsēdētājs un protokolists.

15. Personāla departaments saņemtos priekšlikumus par apbalvošanu kopā ar informatīvajiem materiāliem ne vēlāk kā trīs darba dienas pirms Komisijas sēdes izsniedz visiem Komisijas locekļiem.

16. Komisija izskata saņemtos priekšlikumus un līdz kārtējā gada 20.decembrim pieņem lēmumu par personu izvirzīšanu apbalvojumam.

17. Pamatojoties uz Komisijas lēmumu, Personāla departaments sagatavo rīkojuma projektu, kurā norāda apbalvojamās personas vārdu, uzvārdu, ieņemamo amatu, struktūrvienību, kā arī pamatojumu. Rīkojuma projektu saskaņo ar Juridisko departamentu.

18. Par katru apbalvoto personu izdara attiecīgu ierakstu apbalvoto sarakstā. Par apbalvoto saraksta uzturēšanu un aktualizēšanu ir atbildīgs Personāla departaments.

19. Apbalvojumu pārvaldnieks vai cita amatpersona saskaņā ar pārvaldnieka norādījumu apbalvotajam pasniedz svinīgos apstākļos.

20. Apbalvojuma pasniegšanu pārvaldnieka noteiktā laikā organizē Personāla departaments sadarbībā ar Infrastruktūras apsaimniekošanas departamentu.

Valsts kases pārvaldnieks K.Āboliņš

Saskaņots

Finanšu ministrijas valsts sekretāre I.Krūmane

Rīgā 12.12.2007.

Saskaņots

Valsts Heraldikas komisijas priekšsēdētājs L.Šēnbergs

Rīgā 27.05.2008.


 

1.pielikums

Valsts kases 27.05.2008. kārtībai Nr.3

07.JPG (33995 bytes)

 

2.pielikums

Valsts kases 27.05.2008. kārtībai Nr.3

08.JPG (31679 bytes)

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!