• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Vācijas tautsaimniecības prēmiju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.09.1999., Nr. 305/307 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17727

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Soli pa solim uz mūsu sociālo drošību

Vēl šajā numurā

17.09.1999., Nr. 305/307

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Vācijas tautsaimniecības prēmiju

Jau trešo gadu pēc kārtas Latvijā tiek rīkots konkurss "Vācijas tautsaimniecības prēmija Latvijā".

Vācija ir viena no nozīmīgākajām Latvijas tirdzniecības partnerēm, un prēmijas iecere ir turpināt šo Vācijas un Latvijas saimniecisko sakaru pozitīvo attīstību. Pēc statistikas datiem, 1998.gadā 16 procenti no Latvijas ārējās tirdzniecības ir bijuši ar Vāciju. Šis skaitlis ir lēnām, tomēr nepārtraukti audzis.

Prēmija un konkurss tās saņemšanai rosina investīcijas ekonomiskai attīstībai, Latvijas uzņēmumiem vēl aktīvāk ražot un eksportēt, rūpēties par produkcijas kvalitātes un dizaina uzlabošanu, kā arī veicināt un stiprināt Vācijas un Latvijas saimnieciskos sakarus.

Žūrijas komisija cer, ka konkursā piedalīsies arī tie uzņēmēji, kas nodarbojas ar pakalpojumiem, piemēram, tūrisma firmas, konsultācijas u.c.

Piedaloties konkursā, uzņēmēju vārdi tiek ievietoti īpašā datu bāzē, ko koordinē Integrētais konsultatīvais dienests (IKD). Šī datu bāze tiek izmantota arī turpmāk, meklējot potenciālos sadarbības partnerus starp Vācijas uzņēmējiem, kas savukārt būtu ieinteresēti ieguldīt kapitālu Latvijā.

Prēmija tika izveidota pēc IKD iniciatīvas 1997.gadā. IKD ir Vācijas un Latvijas valdību izveidots savstarpējo saimniecisko sakaru veicināšanas projekts, kas darbojas "Transform" programmas ietvaros. Programmu finansē Vācijas valdība, kas tās izpildi Vācijā ir uzticējusi GTZ (Tehniskās palīdzības sabiedrība), bet Latvijā — IKD.

Prēmijas pirmajā gadā konkursā piedalījās 18 uzņēmumi, bet 1998.gadā to skaits jau bija pieaudzis līdz 34 pretendentiem.

1997.gadā prēmija tika piešķirta akciju sabiedrībai "Lauma", laureāta godā tika akciju sabiedrības "Latvijas finieris" un a/s "Jauda".

1998.gadā prēmiju piešķīra akciju sabiedrībai "Dati". Pagājušā gada laureāts ir atzinis, ka prēmijas lielākā vērtība ir popularitāte sabiedrībā un ļoti vērtīgie kontakti Vācijā, kas iegūti prēmijas rezultātā.

Kandidāti tiks vērtēti, izmantojot šādus kritērijus:

- inovatīvs produkts vai pakalpojums ar iespēju to realizēt, t.i., ir iespējams eksports uz Vāciju;

- īpašu eksporta produktu attīstīšana vai sekmīga esošo produktu pielāgošana Vācijas tirgus specifiskajām prasībām;

- ievērojami panākumi produkta kvalitātes uzlabošanā, ieskaitot ražošanas procesu, piemēram, sertificēšana pēc DIN, ISO standartiem;

- straujš eksporta apjomu pieaugums uz Vāciju;

- citi īpaši nopelni Latvijas un Vācijas ekonomisko attiecību attīstīšanā, piemēram, sadarbība starp nevalstiskajām organizācijām, sadarbība zinātniskajā jomā, tūrismā u.c.

Uzvarētāju noteiks žūrijas komisija, vērtējot visus minētos kritērijus kopumā. Konkursa žūrijas komisijā darbosies pārstāvji no vācijas vēstniecības "Bundesstelle fur Aubenhandelsinformation (BfAI)", Daugavpils novada UAC, akciju sabiedrība "Diena", Latvijas Attīstības aģentūras, Vācijas tautsaimniecības pārstāvniecības Latvijā (DIHT) un Vācijas un Latvijas uzņēmēju savienības.

Prēmijā ietilpst:

- preses konference par godu prēmijas pasniegšanai;

- naudas prēmija — 5000 Vācijas marku;

- vienas nedēļas brauciens uz Vāciju, kur prēmijas saņēmējam ir iespēja satikt potenciālos klientus un dalīties pieredzē ar vācu kolēģiem. Šīs tikšanās sagatavos un organizēs IKD vai sponsori;

- publicitātes pasākumi Latvijas un Vācijas masu medijos pasākuma ietvaros.

Katrā pasākumā ir nepieciešams uzņēmēju atbalsts, un tā ir arī šajā gadījumā. Šī gada prēmijas sponsori ir septiņi uzņēmumi: "Lufthansa", "Hotel de Rome", "Vereinsbank Rīga", "Ziegel Maschinenbau GmbH, Scholz KG", VW Centrs Rīga", "Rīgas fēnikss ("Alte Leipziger") un Integrētais konsultatīvais dienests".

Konkursā drīkst piedalīties jebkurš Latvijā reģistrēts uzņēmums, kur Latvijas īpašuma daļa ir vismaz 70%, kā arī nevalstiskas organizācijas un individuālas personas.

Lai piedalītos konkursā, jāiesniedz: pieteikuma anketa (saņemama IKD); pamatojums pieteikumam ar izvēlēto kritēriju aprakstu, kā arī reklāmas un citi materiāli par firmu; atsauces rekomendācijas no citiem uzņēmumiem vai klientiem.

Pieteikums dalībai konkursā jāiesniedz IKD birojā līdz 30.septembrim.

Pieteikuma anketas var saņemt un ar jautājumiem griezties IKD birojā, Rīgā, Pērses ielā 2 — 515, LV-1011, tālr. 7285530, fakss 782 1122, E-pasts: ikdriga@mail.bkc.lv

Emīls Stalis,

IKD projektu vadītājs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!