• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Satiksmes ministrija: Par priekšlikumiem budžeta samazināšanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.06.2008., Nr. 98 https://www.vestnesis.lv/ta/id/177303

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības ministrija: Par priekšlikumiem budžeta samazināšanai veselības sektorā

Vēl šajā numurā

27.06.2008., Nr. 98

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Satiksmes ministrija: Par priekšlikumiem budžeta samazināšanai

 

Satiksmes ministrija ir sagatavojusi priekšlikumus budžeta grozījumiem. Plānotais kopējais samazinājums dotācijai no vispārējiem ieņēmumiem ir vairāk nekā 69 miljoni latu.

Saskaņā ar Ministru kabineta šā gada 12.jūnija protokollēmumu Nr.39 Satiksmes ministrija (SM) ir samazinājusi valsts pamatbudžeta izdevumus 5,91% apmērā jeb par 712 618 latiem.

Samazinājums veidojas no šādām programmām: “Valsts autoceļu fonds,” “Eiropas Savienības un starptautiskā finansējuma koordinācijas un tehniskā palīdzība,” “Aviācijas drošības, glābšanas un medicīnisko palīdzības funkciju nodrošināšana starptautiskajā lidostā “Rīga”” un “Nozares vadība.”

Budžeta programmā “Valsts autoceļu fonds” ir samazināti kārtējie izdevumi no pārvaldīšanai paredzētajiem līdzekļiem kopumā par 280 000 latiem, lidostai “Rīga” drošības, glābšanas un medicīniskās palīdzības funkciju nodrošināšanai 265 937 latu apmērā, nozares vadībai 146 681 lata apmērā un Eiropas Savienības un starptautiskā finansējuma koordinācija un tehniskā palīdzība 20 000 latu apmērā.

Papildus protokollēmumā paredzētajam samazinājumam ir plānots samazināt dotācijas no vispārējiem ieņēmumiem programmai “Kohēzijas fonda finansētie projekti 2007.–2013.gada plānošanas periodam” par 71 062 360 latiem, kas attiecināma uz autoceļa E22 (Tīnūži–Koknese un Ludza–Terehova) rekonstrukciju. Samazinājums ir iespējams, jo projekta īstenošana ir aizkavējusies, ņemot vērā neatrisināto jautājumu par līdzfinansējuma apjomu un ieilgušo projektu apstiprināšanas gaitu.

Pamatojoties uz izmaiņām projektā “Sliežu ceļu atjaunošana Austrumu–Rietumu dzelzceļa koridora posmā Latvijā”, ir samazināta dotācija no vispārējiem ieņēmumiem par 201 707 latiem, jo radušās izmaiņas piegāžu grafikos, līdz ar to projektam šobrīd šie līdzekļi nav nepieciešami, taču darbi tiek turpināti. Arī šis samazinājums tiks veikts papildus noteiktajiem 5,91%.

SM ieteikumi budžeta grozījumiem paredz samazinājumu par 72 107 238 latiem un palielinājumu par 2 882 987 latiem. No tiem 2 590 000 lati paredzēti Ventspils un Liepājas pilsētām, lai nodrošinātu iekšzemes lidojumus, par 10 084 latiem tiks palielināta dotācija no vispārējiem ieņēmumiem ostu attīstības fondam, kā arī veikta vairāku programmu finanšu līdzekļu pārdale. Līdz ar to plānotais kopējais samazinājums ir 69 224 251 lati.

 

Satiksmes ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!