• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministrija: Par priekšlikumiem budžeta samazināšanai veselības sektorā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.06.2008., Nr. 98 https://www.vestnesis.lv/ta/id/177304

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par dzelzceļa pasažieru pārvadājumu nodrošināšanu
Satiksmes ministrs Ainārs Šlesers

Vēl šajā numurā

27.06.2008., Nr. 98

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministrija: Par priekšlikumiem budžeta samazināšanai veselības sektorā

 

Veselības ministrija iesniegusi Finanšu ministrijā savus priekšlikumus budžeta samazināšanai veselības sektorā. Veicot administratīvo funkciju un resursu samazinājumu, Veselības ministrija var ieekonomēt 1 582 516 latus.

Veselības aprūpes jomā tēriņu ierobežošana tiks realizēta tikai uz administratīvo funkciju samazināšanas rēķina ministrijā un tās padotības iestādēs. Netiks veikti plānotie mājas celtniecības darbi Zāļu valsts aģentūrā, samazināti izdevumi e-veselības pamatnostādņu ieviešanai, netiks veikti tie iepirkumi, kuri vēl nav uzsākti. Veselības ministrijā un tās padotības institūcijās tiks samazinātas ilgstoši neaizpildītās štata vietas.

Tomēr, ņemot vērā jau esošo sarežģīto situāciju veselības aprūpes finansēšanas jomā, budžeta tēriņi nevar tikt samazināti uz veselības aprūpes pakalpojumu pieejamības un kompensējamo zāļu nodrošināšanas rēķina iedzīvotājiem. Jāatzīmē, ka veselības ministrs Ivars Eglītis ir iesniedzis Valsts kancelejai un Finanšu ministrijai iebildumus par 2008.gada 12.jūnija ārkārtas sēdes protokolu, norādot, ka pieprasītais ietaupījums samazinās plānveida veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu iedzīvotājiem, pagarinās gaidīšanas rindas, pasliktinās kompensējamo zāļu saņemšanas iespējas, kā arī ietekmēs mediķu darba samaksu.

Kā norāda veselības ministrs Ivars Eglītis: “Mēs esam gatavi meklēt visus iespējamos budžeta līdzekļu ietaupījumus uz administratīvo funkciju samazināšanas rēķina, bet nedrīkstam skart to finansējuma daļu, kas paredzēta iedzīvotāju ārstniecībai un kompensējamo zāļu nodrošināšanai. Veselības sektorā budžeta samazinājums nedrīkst notikt uz pacientu rēķina.”

 

Veselības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!