• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Vācijas vēstnieka atvadu vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.07.2008., Nr. 99 https://www.vestnesis.lv/ta/id/177405

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimā viesojas Lietuvas valsts kontroliere

Vēl šajā numurā

01.07.2008., Nr. 99

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Vācijas vēstnieka atvadu vizīti Saeimā

18.jūnijā Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze tikās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Eberhardu Šupiusu, kurš bija ieradies atvadu vizītē.

G.Daudze pateicās E.Šupiusam par lielo ieguldījumu, sekmējot abu valstu attiecības, un atzinīgi novērtēja ciešo parlamentāro dialogu pēdējo gadu laikā. Puses bija vienisprātis, ka abu valstu attiecības ir ļoti aktīvas kā politiskajā un ekonomiskajā, tā arī kultūras jomā. “Tirdzniecības apjoms starp mūsu valstīm pēdējos trīs gados ir palielinājies uz pusi, taču tas nenozīmē, ka jāapstājas pie sasniegtā. Latvija ir atvērta jaunām investīcijām, un mēs no savas puses esam gatavi piedāvāt visizdevīgākos nosacījumus veiksmīgai uzņēmējdarbībai,” norādīja G.Daudze.

E.Šupiuss informēja, ka Latvijā darbojas ap 1000 Vācijas uzņēmēju, un viņu apmierinātība ar biznesa apstākļiem Latvijā ir nemainīgi augsta. 80 procenti no aptaujātajiem apgalvo, ka labprāt investētu Latvijā tieši tāpat, kā to darījuši pirmo reizi, norādīja vēstnieks.

Par aktīviem kontaktiem starp abu valstu iedzīvotājiem liecina vairākas prāmju līnijas un pieaugošais tiešo avioreisu skaits, uzskata Saeimas priekšsēdētājs. Uz Vāciju tagad var lidot ne tikai no Latvijas galvaspilsētas, bet arī no Liepājas.

Vācijas vēstnieks norādīja, ka Latvijai ir liels tūrisma potenciāls, jo daudzi vācieši ir apmeklējuši Rīgu, bet vēl nav atklājuši skaitās pludmales un citas atpūtas iespējas, ko piedāvā Latvijas reģioni.

Pārrunājot maijā notikušo Vācijas kultūras festivālu “O!VĀCIJA”, G.Daudze norādīja, ka par labi pārdomāto pasākumu programmu bijušas vienīgi vislabākās atsauk­smes. Viņš izteica gandarījumu, ka Baltijas valstu kultūras gada “Essentia Baltica 2008” ietvaros vācu publika var iepazīties ar labāko, ko spēj piedāvāt Latvijas mākslinieki.

Saeimas preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!