• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas deputātu tikšanos ar Eiropas Padomes ekspertiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.07.2008., Nr. 99 https://www.vestnesis.lv/ta/id/177412

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas priekšsēdētāja apsveikumu ārstiem

Vēl šajā numurā

01.07.2008., Nr. 99

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas deputātu tikšanos ar Eiropas Padomes ekspertiem

Saeimas komisiju deputāti 11.jūnijā, tiekoties ar Eiropas Padomes Vispārējās konvencijas par nacionālo minoritāšu aizsardzību Konsultatīvās komitejas ekspertiem, pārrunāja konvencijas īstenošanu, kā arī Latvijas ziņojumu par nacionālo minoritāšu aizsardzību izpildi Latvijā. Ekspertu vizītes mērķis ir sagatavot viedokli Konsultatīvajai komitejai.

Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas deputāti, tiekoties ar ekspertiem, pārrunāja izglītības sistēmas attīstību un latviešu valodas nostiprināšanos visos izglītības ieguves līmeņos. Komisijas priekšsēdētājs Jānis Strazdiņš uzsvēra, ka izglītība un kultūra ir katras nācijas pastāvēšanas un drošības pamats, tāpēc šīm jomām mūsu valstī ir pievērsta liela uzmanība.

Konsultatīvās komitejas prezidents Alans Filips atzina, ka katrai valstij ir savi izaicinājumi un problēmjautājumi, jo pasaule attīstās un etniskie jautājumi kļūst arvien nozīmīgāki. Sarunā ar Pilsonības likuma izpildes komisijas un Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas deputātiem Eiropas Padomes eksperti pastāstīja, ka viņi plāno izvērtēt labo praksi un pievērst uzmanību jautājumiem, kas sagādā problēmas.

Deputāte Ina Druviete ekspertu uzmanību vērsa uz latviešu valodas lingvistisko cilvēktiesību pārkāpumiem, kas vājina latviešu kā valsts valodas pozīcijas. Apkalpojošā sfērā joprojām grūti saņemt kvalitatīvu pakalpojumu latviešu valodā, pauda deputāte.

Pilsonības likuma izpildes komisijas priekšsēdētājs Pēteris Tabūns ekspertiem stāstīja par naturalizācijas procesu un saistībā ar nepilsoņu vēlēšanu tiesībām norādīja, ka nepilsoņiem ir tiesības naturalizēties, bet ne visi tās izmanto.

Saeimas preses dienests

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!