• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Savienības valstu parlamentu priekšsēdētāju konferenci Lisabonā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.07.2008., Nr. 99 https://www.vestnesis.lv/ta/id/177421

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par grozījumiem Bērnu tiesību aizsardzības likumā

Vēl šajā numurā

01.07.2008., Nr. 99

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Savienības valstu parlamentu priekšsēdētāju konferenci Lisabonā

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze 20.jūnijā piedalījās Eiropas Savienības (ES) valstu parlamentu priekšsēdētāju konferencē Lisabonā, kurā tika diskutēts par Lisabonas līguma tālāko virzību.

Parlamentu priekšsēdētāji apmainījās viedokļiem ne tikai par iemesliem, kādēļ Īrijas iedzīvotāji noraidīja Lisabonas līgumu, bet diskutēja arī par to, kāpēc dalībvalstu iedzīvotāju atbalsts ES ir tik zems.

Runājot par iedzīvotāju attieksmi par dalību ES, Saeimas priekšsēdētājs norādīja, ka Latvijā tikai 24,2 procenti iedzīvotāju Latvijas dalību ES vērtē pozitīvi, savukārt 39,6 procentu vērtējums ir neitrāls.

“Mums ir atklāti jāizvērtē, cik daudz mēs kā Eiropas Savienības dalībvalstu pārstāvji darām, lai risinātu konkrētas iedzīvotāju problēmas, piemēram, pārtikas un energoresursu cenas vai nevienlīdzīgos atbalsta maksājumus lauksaimniecībā starp dalībvalstīm,” teica Saeimas priekšsēdētājs.

G.Daudze savā uzrunā atzīmēja, ka svarīgi ir analizēt un identificēt galvenos iemeslus, kāpēc Lisabonas līgums Īrijā tika noraidīts.

Viņš uzsvēra, ka pašreiz būtiskākais ir nepieļaut “divu vai vairāku ātrumu” ES rašanos. “Mēs būsim stipri, ja kopīgi, balstoties uz vienprātības jeb konsensa principu, meklēsim un radīsim risinājumu. Eiropas Savienības politiķu atbildība ir nevis aģitēt un pārliecināt iedzīvotājus par Lisabonas līguma nepieciešamību, bet strādāt tā, lai cilvēkiem pašiem rastos pārliecība par Eiropas Savienības pozitīvo lomu tās iedzīvotāju labklājības nodrošināšanā,” uzrunājot dalībvalstu kolēģus, teica Saeimas priekšsēdētājs.

Sanāksmē dominēja viedoklis, ka pā­rējās dalībvalstīs ir jāturpina Lisabonas līguma ratifikācija, lai pašreizējo situāciju būtu iespējams atrisināt līdz gaidāmajām Eiropas Parlamenta vēlēšanām 2009.gada jūnijā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!