• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Rīgas 2000. gada budžeta projektu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.09.1999., Nr. 305/307 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17746

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Vēl šajā numurā

17.09.1999., Nr. 305/307

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Rīgas 2000. gada budžeta projektu

Aizvadītās nedēļas nogalē, 10. septembrī, notika Rīgas domes Budžeta komisijas pirmā sēde. Izvērtējuši 2000. gada pamatbudžeta ieņēmumu prognozi, komisijas locekļi secināja, ka jābūt gataviem uz pesimistiskāko variantu. Pamatojums tam ir valdības pagaidām vēl neapstiprinātā, bet ieplānotā prognoze Rīgas maksājumiem Pašvaldību finansu izlīdzināšanas fondā, grozījumi likumā par īpašuma nodokli (šī nodokļa samazinājums var būtiski ietekmēt pilsētas budžeta ienākumu daļu) un 2000. gada nekustamā īpašuma nodokļa prognoze, kas, tāpat kā iepriekšējos gados, ir pārspīlēti palielināta. Plānotais Rīgas budžeta pieaugums varētu būt 2,8% (tajā pašā laikā ministrijām pieaugums plānots vidēji 5%). Tas nozīmē, ka Rīgas 2000. gada budžeta pieaugums, iespējams, pat nesegs plānoto inflāciju, un pilsēta mazāk varēs atļauties atvēlēt līdzekļus savu prioritāšu realizācijai. Budžeta komisijas locekļi izteica neizpratni par šādu valdības attieksmi patlaban, jo Rīga gatavojas 800 gadu jubilejai.

Runājot par 2000. gada budžeta prioritātēm, komisijas locekļi nolēma, ka tās būs trīs — izglītība (turpmāk īpašu uzmanību pievēršot bērniem, kuri dažādu sociālu iemeslu dēļ nelabprāt apmeklē skolu), sociālā aprūpe un infrastruktūras attīstība un investīcijas.

Budžeta komisija vienojās, ka Rīgas domes struktūrvienībām savi budžeta projektu pieteikumi jāiesniedz līdz 12. oktobrim, lai pēc tam varētu atsākt komisijas darbu 2000. gada pilsētas budžeta projekta izskatīšanai un izvērtēšanai.

Rīgas domes Informācijas dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!