• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības un zinātnes ministrija: Par ministrijas budžeta samazināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.07.2008., Nr. 100 https://www.vestnesis.lv/ta/id/177528

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kultūras ministrija: Par ministrijas budžeta samazināšanu

Vēl šajā numurā

02.07.2008., Nr. 100

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības un zinātnes ministrija: Par ministrijas budžeta samazināšanu

Atbilstoši Ministru kabineta lemtajam Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) un katra tās padotības iestāde individuāli ir rūpīgi izvērtējušas visas iespējas samazināt 2008.gada budžeta izdevumus. Kopējais samazinājums – 5,6 miljoni latu. IZM nodrošinājusi, ka līdzekļu samazinājuma rezultātā netiek skarts pedagogu atalgojums, kā arī sociālajiem pabalstiem, piemēram, stipendijām profesionālajā un augstākajā izglītībā paredzētie līdzekļi.

IZM un tās padotības iestādes saskaņā ar valdības lemto, kas paredz samazināt izdevumus visām ministrijām un ikvienai valsts pārvaldes iestādei, ir izvērtējušas katru sava budžeta pozīciju. IZM un tās padotības iestādes individuāli izvērtējušas visas savā pārziņā esošās nozares un katrā no tām veikta līdzekļu samazināšana: izglītības nozarē – 3,3 miljoni latu, zinātnes nozarē – 1,1 miljons latu, sporta nozarē – 852 000 latu un valsts valodas nozarē – 84 000 latu, bet nozares vadībai – 137 000 latu.

Finansējums samazināts pamatkapitāla ieguldījumiem un uzturēšanas izdevumiem, samazinātas atalgojumam, semināru un konferenču organizēšanai, kā arī komandējumiem paredzētās izmaksas gan ministrijā, gan tās padotības iestādēs.

Savus priekšlikumus 2008.gada valsts budžeta grozījumiem, kā arī priekšlikumus tehniskiem grozījumiem, pārdalot finansējumu starp programmām, apakšprogrammām un izdevumu ekonomiskajām kategorijām, IZM 30.jūnijā iesniedza Finanšu ministrijai.

Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas nodaļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!