• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltkrievijas parlamentāriešu vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.07.2008., Nr. 101 https://www.vestnesis.lv/ta/id/177619

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Dānijas vēstnieka atvadu vizīti Saeimā

Vēl šajā numurā

03.07.2008., Nr. 101

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltkrievijas parlamentāriešu vizīti Saeimā

Saeimas deputāti 1.jūlijā, tiekoties ar Baltkrievijas Republikas Nacionālās sapulces Padomes un Pārstāvju palātas deputātu grupas sadarbībai ar Latvijas Republikas Saeimu delegāciju, pārrunāja abu valstu sadarbību.

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča un komisijas deputāti ar baltkrievu kolēģiem runāja par Saeimā konceptuāli atbalstīto Latvijas un Baltkrievijas līgumu sociālās drošības jomā. Tikšanās dalībnieki apliecināja vēlmi to ātrāk ratificēt.

Tikšanās laikā Baltkrievijas parlamenta delegācijas vadītājs Nikolajs Duboviks pastāstīja par valsts atbalsta pasākumiem ģimeņu ar bērniem, bērnu bāreņu, veco cilvēku, invalīdu un pensionāru sociālajai aizsardzībai. Kā piemēru viņš minēja tiesības ģimenēm, kurās aug pieci bērni, bez maksas no valsts saņemt dzīvokli.

Savukārt Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas deputāti ar kaimiņvalsts kolēģiem apmainījās ar viedokļiem par zinātnes un izglītības sistēmas attīstību. N.Duboviks pastāstīja, ka Baltkrievijā pieaug augstākās izglītības prestižs un pēdējos sešos gados ir dubultojies studentu skaits.

Komisijas priekšsēdētāja biedrs Jānis Dukšinkis atzinīgi novērtēja Daugavpils sadarbību ar Baltkrievijas pilsētām.

Tiekoties ar Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Baltkrievijas parlamentu priekšsēdētāju Aleksandru Golubovu un grupas deputātiem, sprieda par parlamentu līdzšinējo sadarbību un iespējām to pilnveidot.

Latvijas un Baltkrievijas parlamentārieši pārrunāja arī ekonomisko sadarbību, vīzu jautājumu, kā arī pierobežas iedzīvotāju iespējas atviegloti šķērsot Latvijas–Baltkrievijas robežu. Deputāti uzsvēra, ka jāuzlabo sadarbība vides aizsardzībā un katastrofu novēršanā, ko aktualizēja 2007.gada 24.martā Baltkrievijā notikusī naftas vada avārija.

Tikšanās noslēgumā baltkrievu delegācijas vadītājs uzaicināja Saeimas deputātu grupu apmeklēt Baltkrievijas parlamentu.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!