• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sieviešu tiesību paplašināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.07.2008., Nr. 101 https://www.vestnesis.lv/ta/id/177620

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sodu par būvniecību bez tehniskajiem noteikumiem un kāpu izbraukāšanu

Vēl šajā numurā

03.07.2008., Nr. 101

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sieviešu tiesību paplašināšanu

24.jūnijā Strasbūrā (Francijā) Eiropas Padomes Parlamentārā asambleja (EPPA) mudināja dalībvalstis īstenot praktiskus pasākumus, lai mūsdienu daudzkultūru sabiedrībā sievietēm būtu lielāka vara un tiktu paplašinātas sieviešu tiesības, kas ļautu tām pilntiesīgi piedalīties politikā, sabiedriskajā un ekonomiskajā dzīvē.

EPPA Latvijas delegācijas locekle, Sieviešu un vīriešu vienlīdzīgo iespēju komitejas priekšsēdētāja vietniece Ingrīda Circene parlamentāro debašu laikā norādīja, ka dalībvalstīm jācenšas noraidīt visus sieviešu tiesības ierobežojošos kultūras un reliģijas relatīvisma veidus, izskaust diskrimināciju un seksuālo vardarbību.

EPPA uzskata, ka valstīm ir jāaizsargā sieviešu tiesības, it īpaši tās, kas tiek pārkāptas reliģijas vārdā. Pieņemtajā rezolūcijā Eiropas Padome tiek mudināta rīkot Eiropas reģionālās konferences, lai sagatavotos ANO piektajai konferencei par sievietēm.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!