• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs, atklājot IV Latvijas Goda konsulu sanāksmi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.07.2008., Nr. 102 https://www.vestnesis.lv/ta/id/177707

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidents, tiekoties ar Latvijas goda konsuliem un pateicoties par veikto darbu Latvijas interešu pārstāvībā ārvalstīs

Vēl šajā numurā

04.07.2008., Nr. 102

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs, atklājot IV Latvijas Goda konsulu sanāksmi

 

3.jūlijā ārlietu ministrs Māris Riekstiņš, atklājot IV Latvijas Goda konsulu sanāksmi, pateicās goda konsuliem par ieguldījumu divpusējo attiecību sekmēšanā un ekonomisko kontaktu stiprināšanā.

Uzrunājot goda konsulus, ārlietu ministrs informēja par Latvijas ārpolitikas aktualitātēm, tostarp pauda viedokli par Lisabonas līguma ratifikācijas pabeigšanu pēc Īrijas referenduma, Francijas prezidentūras ES prioritātēm, kā arī par Latvijas pienesumu miera stiprināšanā pasaulē NATO ietvaros, tai skaitā veicinot reformas Afganistānā.

Runājot par sadarbību Baltijas jūras reģionā, M.Riekstiņš atzīmēja Ziemeļvalstu kā nozīmīgu Latvijas tirdzniecības partneru un investoru lomu, kā arī Vāciju un Poliju kā svarīgus partnerus ar kopīgu vīziju par reģiona attīstību. Minot Krieviju, ārlietu ministrs uzsvēra pēdējā laikā notikušo augsta līmeņa politisko dialogu, kura rezultātā pērn tika parakstīts Latvijas un Krievijas robežlīgums un ir sagatavoti vairāki citi būtiski starpvalstu līgumi.

Ministrs informēja par sadarbības aktualitātēm ar Latvijas ES kaimiņu politikas prioritārajām valstīm – Ukrainu, Gruziju un Moldovu. Tika atzīmēta nesenā Valsts prezidenta vizīte Ukrainā un tās ietvaros veiksmīgi organizētais biznesa forums.

M.Riekstiņš pateicās Latvijas goda konsuliem ASV un Kanādā par darbu ekonomiskās sadarbības veicināšanā un Latvijas diasporas stiprināšanā šajās valstīs. Tāpat ārlietu ministrs atzīmēja, ka Latvijas interesēs ir padziļināt sadarbību valstīs ar pieaugošu lomu Āzijas un Tālo Austrumu reģionos.

Ārlietu ministrs goda konsulus informēja par Latvijas ārlietu resora tuvākā laika plānotajām aktivitātēm – Latvijas vēstniecības Ungārijā atvēršanu 7.jūlijā un Ēģiptē gada beigās, kā arī nākamnedēļ plānoto ārlietu ministra darba vizīti Kosovā.

Uzrunas noslēgumā ārlietu ministrs Māris Riekstiņš aicināja goda konsulus nākt klajā ar ierosinājumiem, radot jaunas sadarbības iespējas. “Jūs varat būt ne tikai vērtīgs informācijas avots par jūsu valsti, bet arī virzošais spēks jaunām iniciatīvām,” norādīja ārlietu ministrs.

Goda konsulu sanāksmē M.Riekstiņš pasniedza Ārlietu ministrijas atzinības rakstu Latvijas Republikas goda konsulam Gēteborgā, Zviedrijā – Robertam Rīdingstamam par ilglaicīgāko goda konsula pienākumu pildīšanu, popularizējot Latvijas vārdu Zviedrijā un Ziemeļu reģionā kopumā.

IV Goda konsulu sanāksme notiek 3. un 4.jūlijā. Uz to ir ieradušies 82 Latvijas goda konsuli no 43 pasaules valstīm. Kopumā Latvijai dažādās pasaules valstīs ir vairāk nekā 130 goda konsulu.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!