• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Satiksmes ministrija: Par vienošanos ar Pašvaldību savienību par nozares prioritātēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.07.2008., Nr. 102 https://www.vestnesis.lv/ta/id/177721

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Vācijas vēstnieku Latvijā

Vēl šajā numurā

04.07.2008., Nr. 102

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Satiksmes ministrija: Par vienošanos ar Pašvaldību savienību par nozares prioritātēm

 

3.jūlijā Satiksmes ministrijas vadība tikās ar Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvjiem, lai vienotos par konkrētām transporta un sakaru nozares prioritātēm šim un turpmākajiem gadiem.

Tikšanās laikā Satiksmes ministrijas pārstāvji informēja par plānoto valsts un pašvaldību autoceļu finansējumu 2009. un 2010.gadam, uzsvēra katra novada attīstības plānu nozīmīgumu turpmākajā autoceļiem piešķiramo līdzekļu pārdalē, kā arī akcentēja nepieciešamību veicināt publiskās un privātās partnerības projektu īstenošanu.

“Naudas autoceļiem kļūs vairāk, taču, lai to panāktu ātrāk, ir ļoti nepieciešams pašvaldību atbalsts dažādām ministrijas aktivitātēm, piemēram, transporta infrastruktūrai novirzītās naftas produktu akcīzes nodokļa daļas palielināšanā, panākot, ka līdz 2014.gadam akcīzes nodoklis tiek novirzīts pilnībā šim mērķim,” tikšanās laikā uzsvēra satiksmes ministrs Ainārs Šlesers.

Tika diskutēts arī par praktisku publiskās un privātās partnerības principu ieviešanu valsts un pašvaldību ielu un autoceļu būvniecībā un uzturēšanā, tranzītielu sakārtošanu pilsētu teritorijās, pašvaldību ceļu pārvaldīšanu pēc administratīvi teritoriālās reformas, programmas “Valsts otrās šķiras autoceļu sakārtošana novadu atbalstam” realizāciju, kā arī citiem ar autoceļu sakārtošanu cieši saistītiem jautājumiem. Programmas “Valsts otrās šķiras autoceļu sakārtošana novadu atbalstam” pārdomāta īstenošana ir īpaši būtiska, jo otrās šķiras ceļiem no nākamā gada būs trīs reizes vairāk naudas – sagaidāms pieaugums no pašreizējiem 12 līdz 35 miljoniem latu.

Nozīmīga loma tika pievērsta sabiedriskā transporta pakalpojumu organizēšanas jautājumiem, uzsverot, ka valsts taupības režīma laikā papildus piešķirtie 10 miljoni latu pasažieru pārvadājumiem ar autobusiem ir vērā ņemams pieaugums. Tāpēc ir ļoti būtiska katras pašvaldības sadarbība, izvērtējot ikviena pašreizējā sabiedriskā transporta maršruta lietderību un optimizējot minēto maršrutu tīklu.

Tāpat tika spriests par valsts dotējamajiem dzelzceļa maršrutiem un pasažieru pārvadājumu pa dzelzceļu attīstības iespējām. “Tranzīts, kura attīstīšanā milzīga loma ir dzelzceļa pārvadājumiem, ir viens no Latvijas iekšzemes kopprodukta pieauguma dzinuļiem. Tāpēc turpmāko septiņu, astoņu gadu laikā tiks pilnībā rekonstruēti esošie vilcienu sastāvi, kā arī paralēli notiks darbs pie jaunu būvniecības,” norādīja A.Šlesers.

Satiksmes ministrijas un Latvijas Pašvaldību savienības tikšanās notiek katru gadu.

 

Satiksmes ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!