• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents: - tiekoties ar pašvaldību vadītājiem - sarunā ar Vācijas vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.09.1999., Nr. 308/309 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17780

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par bērnu tiesību konvencijas parakstīšanu

Vēl šajā numurā

21.09.1999., Nr. 308/309

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents:

— tiekoties ar pašvaldību vadītājiem

M1.JPG (79029 BYTES)

M2.JPG (23878 BYTES) M3.JPG (23965 BYTES)

Īpašu uzdevumu ministrs valsts pārvaldes un pašvaldību reformu lietās Jānis Bunkšs, Ministru prezidents Andris Šķēle, finansu ministrs Edmunds Krastiņš sarunā ar pašvaldību pārstāvjiem

Foto: Arnis Blumbergs, "LV"

Vakar, 20. septembrī, Ministru prezidents Andris Šķēle piedalījās pašvaldību vadītāju informatīvajā sanāksmē, kas kļuvusi regulāra valdības institūcijām un pašvaldību vadītājiem.

Ministru prezidents pateicās īpašu uzdevumu ministram valsts pārvaldes un pašvaldību reformu lietās Jānim Bunkšam par uzaicinājumu uz šo sanāksmi.

A.Šķēle izteicās, ka reģionālās reformas tēma ir aktuāla noteiktā vidē. Ministru prezidents uzsvēra, ka Ministru kabinets beidzot ir pieņēmis konceptuālu lēmumu par otrā līmeņa pašvaldību reformas koncepciju. Viņš arī uzsvēra, ka šī reforma jāpaveic līdz 2001.gada martam, pretējā gadījumā tā netiks veikta vēl četrus gadus — līdz nākamajām vēlēšanām.

Uzrunā A.Šķēle uzsvēra, ka ir radušies jautājumi izglītības jomā, veselības aprūpes organizēšanā, transporta un vides projektos, un tie ir jāapspriež. Uz sanāksmi viņš nācis, lai paklausītos, kas mainījies trīs gados kopš viņa iepriekšējās valdīšanas laika, un aicināja pašvaldību vadītājus kā lietpratējus savā jomā palīdzēt valstij šajā darbā.

— sarunā ar Vācijas vēstnieku

Vakar, 20.septembrī, Ministru prezidents Andris Šķēle tikās ar Vācijas Federatīvas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Reinhartu Krausu.

Tikšanās gaitā tika pārrunātas aktualitātes abu valstu attiecībās. Vēstnieks atzina, ka starp abām valstīm ir izveidojusies laba sadarbība un pilnveidota līgumattiecību bāze. Vēstnieks atzina, ka VFR vienmēr ir atbalstījusi Latvijas virzību uz Eiropas Savienību un NATO. Vienlaikus tika atzīta nepieciešamība aktivizēt abu valstu ekonomisko sadarbību, ko varētu veicināt aktīvākas Vācijas uzņēmēju investīcijas Latvijā. Izskanēja arī pārliecība, ka arī šā gada novembrī paredzētā VFR federālā kanclera Gerharda Šrēdera vizīte Latvijā dos impulsu abu valstu ekonomiskajai sadarbībai.

Vēstnieks uzsvēra, ka lielāka vērība jāveltī ne tikai lielo uzņēmumu investīcijām, bet arī vidējo un mazo uzņēmēju iespējamai ienākšanai Latvijā. Ministru prezidents izteicās, ka investīciju klimata uzlabošana un ārvalstu uzņēmēju piesaiste Latvijā ir viena no valdības prioritātēm. A.Šķēle izteica cerību, ka šā gada novembra beigās paredzētā ārvalstu investoru padomes sēde, kurā piedalīsies arī Ministru prezidents, veicinās ārvalstu investoru ienākšanu Latvijā.

Kā sevišķi nozīmīgu vēstnieks uzsvēra Vācijas uzņēmuma "Siemens" piedalīšanos Latvijas valsts austrumu robežas iekārtošanā. R.Krauss izteica atzinību, ka valdība un Ministru prezidents ir aktīvi iesaistījušies akciju sabiedrības "Valsts robežbūve" problēmu risināšanā, kas aktivizēs robežas iekārtošanas darbus un sadarbību ar Vācijas uzņēmumu.

Ministru prezidents izteica atzinību Konrāda Adenauera fondam, ar kura atbalstu iepriekšējā nedēļā tika sarīkots Tautas partijas seminārs ar mērķi gūt pieredzi partijas parlamentārajā darbībā.

Valdības preses departaments

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!