• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents: - sarunā ar Somijas uzņēmējiem - vadot Eiropas Integrācijas padomes sēdi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.09.1999., Nr. 308/309 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17781

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidents: - tiekoties ar pašvaldību vadītājiem - sarunā ar Vācijas vēstnieku

Vēl šajā numurā

21.09.1999., Nr. 308/309

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents:

— sarunā ar Somijas uzņēmējiem

Ministru prezidents Andris Šķēle piektdien, 17.septembrī, tikās ar Somijas uzņēmēju delegāciju. To pārstāvēja "Pro Baltica Forum" valdes loceklis E.Rantala, bet somu lielākās firmas pārstāvēja P.Farenas (firma "Conventum OY"), L.J.Jouhki (firma "Thominvest OY") un E.Kitola (firma "Thomesto OY").

Somijas uzņēmēji interesējās par aktuālo ekonomisko situāciju Latvijā un valdības perspektīvo politiku attiecībā uz mežu apsaimniekošanu un lielo uzņēmumu privatizāciju.

Ministru prezidents izklāstīja valdības politiku mežu nozares attīstībā, lai veicinātu to izdevīgu un apkārtējai videi draudzīgu apsaimniekošanu.

A.Šķēle izklāstīja valdības plānus attiecībā uz "Latvijas Kuģniecības" un "Latvenergo" privatizāciju, norādot, ka par šo uzņēmumu privatizāciju radusies liela ārvalstu investoru interese, un aicinot arī Somijas pārstāvjus piedalīties to privatizācijā.

Tika uzsvērta nepieciešamība attīstīt Baltijas jūras reģiona valstu ciešu ekonomisko sadarbību, tādā veidā veicinot Baltijas reģiona strauju izaugsmi Eiropas Savienības kopējās attīstības kontekstā.

— vadot Eiropas Integrācijas padomes sēdi

17.septembrī Ministru prezidenta vadībā notika Eiropas integrācijas padomes (EIP) sēde. Ministri izskatīja būtiskākos jautājumus, kas veicami saistībā ar Latvijas integrāciju Eiropas Savienībā (ES).

Tika apspriests jautājums par nepieciešamību ministrijām aktīvāk iesaistīties likumprojektu virzības veicināšanā Saeimā, īpašu uzmanību pievēršot parlamentāro sekretāru darbam.

Padomes sēde izskatīja ministriju prioritāro likumprojektu sarakstu, kuru pieņemšana steidzamības kārtā varētu sekmēt Latvijas uzaicināšanu uz sarunām par iestāšanos ES pēc Helsinku sanāksmes. Komerclikuma, datu aizsardzības likuma un autortiesību, blakustiesību aizsardzības likuma lēnais pieņemšanas process Saeimā var radīt sarežģījumus sarunās ar ES.

Padome nolēma ierosināt Ministru kabinetam pieņemt rīkojumu, kas ļautu EIP veikt labojumus programmā Latvijas integrācijai ES (NPIES), tādējādi nodrošinot savlaicīgu Eiropas integrācijas uzdevumu izpildi ministrijās.

EIP uzdeva Ģenerālprokuratūrai, Iekšlietu, Kultūras un Tieslietu ministrijai izvērtēt esošo tiesību un uzraudzības sistēmu efektivitāti intelektuālā īpašuma aizsardzībā ar mērķi ierobežot pirātiskās produkcijas izplatīšanu Latvijā.

EIP apstiprināja stratēģiju valsts pārvaldes darbinieku apmācībai ES jautājumos. Tā paredz gadā nodrošināt 2400 ierēdņu apmācību.

Apspriests projekts "Par Latvijas Republikas iestāšanās ES sarunu delegācijas izveidošanu" un nolemts izskatīt to Ministru kabineta Komitejā vispārējā kārtībā.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!