• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrs: Par valsts budžeta izpildi gada pirmajā pusgadā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.07.2008., Nr. 103 https://www.vestnesis.lv/ta/id/177827

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sveicot ASV Neatkarības dienā Valsts prezidents:

Vēl šajā numurā

08.07.2008., Nr. 103

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrs: Par valsts budžeta izpildi gada pirmajā pusgadā

Valsts budžetā pirmajā pusgadā finansiālais pārpalikums ir 79,6 miljoni latu, liecina Valsts kases operatīvais pārskats par valsts budžeta izpildi.

Salīdzinot ar 2007.gada pirmajiem sešiem mēnešiem, tas samazinājies vairāk nekā uz pusi. Pērn tas sasniedza 161,4 miljonus latu.

Jūnijā pamatbudžetā veidojās finansiālais 50,7 miljonu latu deficīts, jo ieņēmumi bija 264,3 miljoni latu, bet izdevumi sasniedza 315 miljonus latu. Speciālā budžeta ieņēmumi šajā laikā bija 122 miljoni latu, bet izdevumi – 107,6 miljoni latu, kā rezultātā finansiālais pārpalikums bija 14,4 miljoni latu.

Atis Slakteris norāda: “Ja vēl maijā valsts pamatbudžetā ieņēmumus sekmēja lielo uzņēmumu nodokļu iemaksas, tad jūnijā pamatbudžetā jau veidojas finansiālais deficīts. Tā ir tendence, kas apstiprina budžeta taupības nepieciešamību.

Šā gada pirmā pusgada pamatbudžeta ieņēmumi sasniedza 1,722 miljardus latu, bet izdevumi – 1,798 miljardus latu, līdz ar to veidojās finansiālais samazinājums 75,6 miljonu latu apmērā. Valsts speciālajā budžetā šajā periodā pārpalikums bija 155,3 miljoni latu, kas veidojās, ieņēmumu apjomam sasniedzot 709,6 miljonus latu, bet izdevumu apjomam – 554,3 miljonus latu.

Skaidrojot budžeta izpildes datus, finanšu ministrs A.Slakteris uzsver: “Lielākā daļa ministriju jau ir radušas iespēju samazināt savus izdevumus tādā apmērā, lai šā gada budžets tiktu noslēgts ar nelielu pārpalikumu. Ietaupījums ir jāpanāk, samazinot tos izdevumus, kas nav paredzēti valstiski svarīgu funkciju veikšanai vai neveicina tautsaimniecības attīstību.

Valsts kopbudžeta (konsolidētie valsts un pašvaldību budžetu dati) jūnija izpildes rādītāju kopsavilkums būs zināms jūlija vidū.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!