• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par tautas nobalsošanu pensiju likuma grozījumu sakarā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.07.2008., Nr. 103 https://www.vestnesis.lv/ta/id/177831

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas Komisija: Par valsts atbalstu nodarbinātībai un izaugsmei

Vēl šajā numurā

08.07.2008., Nr. 103

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par tautas nobalsošanu pensiju likuma grozījumu sakarā

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) 4.jūlijā nolēma izsludināt tautas nobalsošanu par likumprojektu “Grozījums likumā “Par valsts pensijām””.

Tautas nobalsošana notiks sestdien, 2008.gada 23.augustā. Tautas nobalsošanā vēlētājiem būs jāatbild uz jautājumu “Vai jūs esat par likumprojekta “Grozījums likumā “Par valsts pensijām”” pieņemšanu?”. Iespējamie atbilžu varianti būs “Par” un “Pret”.

CVK tautas nobalsošanu izsludināja, jo Saeima 3.jūlijā noraidīja vienas desmitās daļas vēlētāju parakstu vākšanā atbalstītos grozījumus likumā “Par valsts pensijām”. Tagad par šo likumprojektu jārīko tautas nobalsošana, kurai jānotiek ne agrāk kā vienu mēnesi un ne vēlāk kā divus mēnešus pēc likumprojekta noraidīšanas Saeimā.

23.augusta tautas nobalsošanas kārtība būs tāda pati kā 2.augusta tautas nobalsošanā par Satversmes grozījumiem. Tautas nobalsošana notiks vienu dienu, vēlēšanu iecirkņi būs atvērti no pulksten 7 rītā līdz 10 vakarā, balsot varēs jebkurā vēlēšanu iecirknī.

Lai nobalsotu, nepieciešama derīga Latvijas pilsoņa pase, kurā tiks izdarīta atzīme par dalību tautas nobalsošanā.

Vēlētāji, kas veselības stāvokļa dēļ nevarēs ierasties vēlēšanu iecirknī, varēs pieteikties balsošanai savā atrašanās vietā. Tautas nobalsošanā varēs piedalīties arī vēlētāji ārvalstīs. Šie vēlētāji varēs pieteikties balsošanai pa pastu vai balsot kādā no ārvalstīs izveidotajiem vēlēšanu iecirkņiem.

Lai likumprojekts iegūtu likuma spēku, tautas nobalsošanā jāpiedalās vismaz 453 730 vēlētājiem jeb pusei no pēdējās Saeimas vēlēšanās piedalījušos vēlētāju skaita un vairākumam jābalso par likumprojekta pieņemšanu.

Vēlētāju rosinātais likumprojekts paredz grozīt likuma “Par valsts pensijām” pārejas noteikumu 34.punktu, nosakot, ka līdz 2009.gada 31.decembrim vecuma pensijas minimālais apmērs nevar būt mazāks par valsts sociālā nodrošinājuma pabalstu, kuram attiecībā no apdrošināšanas stāža piemēroti koeficienti 3,0; 3,5; 4,0 vai 4,5.

CVK Informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!