• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ekonomikas un labklājības ministra tikšanos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.09.1999., Nr. 308/309 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17788

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas delegācijas uzturēšanos Ņujorkā

Vēl šajā numurā

21.09.1999., Nr. 308/309

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ekonomikas un labklājības ministra tikšanos

Lai pārrunātu veicamos pasākumus uzņēmējdarbības vides uzlabošanai, ekonomikas ministrs Vladimirs Makarovs kopīgi ar Latvijas Attīstības aģentūras un Ārvalstu investoru padomes pārstāvjiem vakar, 20.septembrī, tikās ar labklājības ministru Robertu Jurdžu un Labklājības ministrijas amatpersonām.

Tika panākta vienošanās, ka Labklājības ministrija līdz 1.oktobrim iesniegs apstiprināšanai valdībā MK noteikumu projektu "Par ārvalstnieku un bezvalstnieku nodarbināšanu", kura mērķis ir atvieglot darba atļauju saņemšanas kārtību uzņēmumu amatpersonām un darbiniekiem, noteikt, ka darba atļaujas vienlaikus ar uzturēšanās atļauju izsniedz Iekšlietu ministrijas Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde. Tiks noteikta arī vienota samaksa par darba atļaujas saņemšanu.

Tikšanās dalībnieki konstatēja, ka jaunas kārtības ieviešana vēl nenozīmē, ka turpmāk darbaspēka tirgus būs pilnīgi atvērts, bet gan to, ka skaidrāka, saprotamāka un mazāk birokrātiska kļūs atļauju saņemšanas procedūra.

Panākta vienošanās par inspekciju darba uzlabošanu, padarot to atvērtāku un atklātāku uzņēmējiem. "Tas panākams, uzlabojot iekšējo reglamentu, inspekcijām izveidojot interneta mājas lapas, kurās katrs uzņēmējs var iepazīties ar inspekcijas darbu regulējošo likumdošanas bāzi, iepriekšējā darba aprakstu, rīcības plānu un pārsūdzības mehānismu. Tāpat jānodrošina, lai inspekcijas sniegtu uzņēmējam atzinumus tūlīt pēc pārbaudes veikšanas, arī tad, ja pārkāpumi nav atklāti. Turklāt šie pasākumi inspekciju darba uzlabošanai veicami neatliekami," pauda ekonomikas ministrs.

Pārrunāta nepieciešamība pastiprināt uzņēmēju informēšanu, kā arī regulāri uzklausīt uzņēmēju viedokli par valdības gatavotajiem dokumentiem, kas skar uzņēmējdarbību, lai saņemtu to novērtējumu un laikus novērstu iespējamās nepilnības.

V.Makarovs norādīja uz nepieciešamību līdz 30.novembrī paredzētajai Ārvalstu investoru padomes un Latvijas valdības sanāksmei panākt manāmu virzību uzņēmējdarbības vides uzlabošanā. "Tas būtu labs signāls, ka Latvija ne tikai vārdos, bet arī darbos vēlas sakārtot uzņēmējdarbības vidi," pauda ministrs. Liela daļa jautājumu tiek risināti, ievērojot Ārvalstu investoru padomes iepriekš izteiktās rekomendācijas.

Labklājības ministrija strādās pie darba likumdošanas sakārtošanas, darba drošības un darbaspēka kvalifikācijas celšanas jautājumiem.

Romāns Meļņiks,

ekonomikas ministra

preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!