• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par politiskajām konsultācijām ar Dāniju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.09.1999., Nr. 308/309 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17790

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sadarbību ar Norvēģiju ieslodzījuma vietu sistēmā

Vēl šajā numurā

21.09.1999., Nr. 308/309

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par politiskajām konsultācijām ar Dāniju

Vakar, 20.septembrī, Ārlietu ministrijā notika Latvijas un Dānijas politiskās konsultācijas. No Latvijas puses konsultācijas vadīja Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Māris Riekstiņš, no Dānijas — Ārlietu ministrijas pastāvīgais sekretārs F.A.Petersens.

Konsultāciju laikā tika pārrunāts plašs daudzpusējo attiecību jautājumu spektrs, abu valstu divpusējo attiecību jautājumi, kā arī attiecības ar Krieviju.

Runājot par NATO jautājumiem, Dānijas Ārlietu ministrijas pastāvīgais sekretārs uzsvēra Dalības plāna NATO nozīmi integrācijas procesā. Dānijas amatpersona novērtēja Latvijas līdzšinējo iesaisti miera uzturēšanas operācijās Bosnijā un Kosovā. Dānija vienmēr ir atbalstījusi un joprojām atbalsta transatlantiskās organizācijas paplašināšanos Baltijas reģiona virzienā. Tikšanās laikā apspriests Eiropas drošības un aizsardzības identitātes veidošanās process NATO ietvaros, kas Latviju interesē kā nākamo NATO un Eiropas Savienības (ES) dalībvalsti.

Runājot par ES paplašināšanu pārrunāta gaidāmā galotņu tikšanās Helsinkos, kurā Latvija cer saņemt uzaicinājumu sākt iestāšanās sarunas. Dānijas amatpersona interesējās arī par Valodas likuma pieņemšanu Saeimā. F.A.Petersens informēja, ka viņa valsts piešķīrusi 100 000 ASV dolāru ANO Attīstības programmas organizētajām latviešu valodas mācību programmām.

Konsultāciju laikā tika pārrunāts arī Latvijas un Dānijas divpusējais projekts par hipotekārās kreditēšanas sistēmas izveidi.

Latvijai un Dānijai ir izveidojies atklāts, aktīvs un veiksmīgs dialogs. Politiskās konsultācijas abu valstu starpā notiek regulāri. Attīstās arī visaptveroša sadarbība visos līmeņos — starp abu valstu parlamentiem, pašvaldībām, nevalstiskajām organizācijām, politiskajām partijām un iedzīvotājiem.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!