• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par bērnu tiesību konvencijas parakstīšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.09.1999., Nr. 308/309 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17791

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ekonomikas un labklājības ministra tikšanos

Vēl šajā numurā

21.09.1999., Nr. 308/309

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par bērnu tiesību konvencijas parakstīšanu

17.septembrī Latvijas pastāvīgais pārstāvis Eiropas Padomē vēstnieks Georgs Andrejevs parakstīja Eiropas konvenciju par bērnu adopciju un Eiropas konvenciju par ārlaulībā dzimušo bērnu tiesisko statusu. Ceremonijā piedalījās arī Eiropas Padomes ģenerālsekretāra vietnieks Hanss Kristians Krīgers.

Eiropas konvencija par bērnu adopciju nosaka bērnu tiesību aizsardzību nacionālajā likumdošanā attiecībā uz bērnu adopciju ne tikai no dalībvalstīm, bet arī no citām valstīm.

Konvencijā iekļauti adopcijas prakses nosacījumi, kas jāiestrādā nacionālajā likumdošanā.

Konvencija ir spēkā Austrijā, Dānijā, Vācijā, Grieķijā, Īrijā, Itālijā, Lihtenšteinā, Maltā, Norvēģijā, Polijā, Portugālē, Rumānijā, Zviedrijā, Šveicē un Lielbritānijā. Konvenciju ir parakstījusi Francija, Islande un Luksemburga.

Eiropas konvencija par ārlaulībā dzimušo bērnu tiesisko statusu paredz vienlīdzīgu laulībā un ārlaulībā dzimušo bērnu tiesisko statusu, kas jānodrošina ar atbilstošu nacionālo likumdošanu.

Konvencija jau ir spēkā Austrijā, Kiprā, Dānijā, Grieķijā, Īrijā, Itālijā, Lihtenšteinā, Lietuvā, Luksemburgā, Norvēģijā, Polijā, Portugālē, Rumānijā, Zviedrijā, Šveicē un Lielbritānijā. Konvenciju ir parakstījusi Francija, Islande un Itālija.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!