• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Intelektuālā bagātība - sabiedrības uzplaukuma pamats. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.09.1999., Nr. 308/309 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17796

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Intelektuālā bagātība - sabiedrības uzplaukuma pamats (turpinājums)

Vēl šajā numurā

21.09.1999., Nr. 308/309

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Intelektuālā bagātība — sabiedrības uzplaukuma pamats

17. un 18. septembrī Rīgā sanāca 7. Baltijas intelektuālās sadarbības konference. 17. septembrī notika arī Baltijas valstu zinātņu akadēmiju 11. konferences galvenā sēde

I2.JPG (23887 BYTES)I3.JPG (19035 BYTES)

I3.JPG (19035 BYTES)I4.JPG (18689 BYTES)
Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidentu Jāni Stradiņu ar Baltijas valstu zinātņu akadēmiju medaļas saņemšanu sveic Latvijas lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmijas prezidente Baiba Rivža; medaļas saņem Lietuvas Zinātņu akdēmijas bijušais prezidents Juris Požela; apbalvojumu saņem Igaunijas Jūras pētījumu institūta vicedirektors Ēvalds Ojavers; konferences prezidijā: Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga un Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Jānis Stradiņš Foto: Arnis Blumbergs, "LV"

17. un 18 septembrī Rīgā sanāca 7. Baltijas intelektuālās sadarbības konference. Vienlaikus 17. septembrī notika Baltijas valstu zinātņu akadēmiju 11. konferences galvenā sēde, kur sprieda par zinātnes attīstību Baltijas valstīs, par kopīgo zinātnisko programmu izpildi un Baltijas valstu zinātņu akadēmiju turpmāko stratēģiju.

Baltijas intelektuālās sadarbības konferenci, kas notika angļu valodā, atklāja Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Jānis Stradiņš (skat. 5.lpp.). Pēc tam konferences dalībniekus uzrunāja Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga un nolasīja savu referātu "Intelektuālo vērtību aizsardzība". Valsts prezidente izteica visdziļāko atbalstu Baltijas valstu sadarbībai intelektuālajā jomā un atzīmēja, ka nākotnē arvien būtiskāku vietu ieņems zināšanas, jo tās ir pamats sabiedrības attīstībai tās ceļā uz pārticību: "Intelektuālās bagātības ir un būs galvenais avots tautas uzplaukumam." ("LV" gatavo publicēšanai kādā no tuvākajiem numuriem pilnu V.Vīķes–Freibergas referāta tekstu.)

Rīgas konferences gaitā pirmoreiz tika piešķirtas Baltijas valstu zinātņu akadēmiju medaļas. Tās saņēma Jānis Stradiņš, Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents, — par izcilu ieguldījumu Baltijas un Ziemeļvalstu zinātnieku sadarbības veicināšanā un Baltijas zinātnes vēstures konferenču rīkošanā; Ēvalds Ojavers, Igaunijas Jūras pētījumu institūta vicedirektors, — par būtisku ieguldījumu Baltijas jūras kopīgās zinātniskās programmas izpildē un Juris Požela, Lietuvas Zinātņu akadēmijas bijušais prezidents, — par ievērojamu ieguldījumu, organizējot un attīstot Igaunijas, Latvijas un Lietuvas zinātņu akadēmiju sadarbību.

Ar referātiem konferencē uzstājās ne tikai Baltijas valstu zinātnieki, bet arī viņu kolēģi no Zviedrijas, Somijas, Norvēģijas. Abas dienas sesijas beidzās ar apaļā galda diskusijām. Konferences noslēgumā tās dalībnieki pieņēma kopēju rezolūciju.

"LV" informācija

Vēl par notikumu — 5.lpp.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!