• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par situāciju Daugavpils cietumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.07.2008., Nr. 105 https://www.vestnesis.lv/ta/id/178002

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Informācija par 2008. gada 30. jūnija sēdi

Vēl šajā numurā

10.07.2008., Nr. 105

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par situāciju Daugavpils cietumā

Daugavpils cietumā nav konstatēti nekādi likumdošanas un cilvēktiesību pārkāpumi un ir nodrošināta kārtība, 8.jūlijā, uzklausot atbildīgo institūciju pārstāvju informāciju, secināja Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija.

Komisija bija saņēmusi 38 identiskas Daugavpils cietuma notiesāto vēstules par aizliegumu saņemt cigaretes tuvinieku sūtījumos un pienesumos.

Kā norādīja Ieslodzījuma vietu pārvaldes priekšnieks Visvaldis Puķīte, minētais aizliegums atbilst likumdošanai un tabakas izstrādājumus var iegādāties ieslodzījuma vietas veikalā. Šobrīd aizliegti jebkura veida pienesumi, izņemot apģērbu un elektriskās ierīces, piebilda V.Puķīte. Tieslietu ministrijas Nozaru politikas departamenta direktore Olga Zeile informēja, ka aizliegums saņemt cigaretes ir saistīts ar drošības apsvērumiem, jo tas ir veids, kā cietumā nogādā narkotiskās vielas.

Raksturojot situāciju Daugavpils cietumā, V.Puķīte norādīja, ka Daugavpils cietuma administrācija ir viena no stingrākajām. Pagājušogad, optimizējot cietuma darbinieku funkcijas un uzstādot novērošanas kameras un signalizāciju, kā arī ieviešot mobilu cietuma teritorijas ārējās robežas kontroli, panākts, ka šā gada sešos mēnešos cietumā nav izņemts alkohols un krasi samazināta narkotisko vielu un mobilo telefonu nokļūšana pie ieslodzītajiem.

Komisijas priekšsēdētājs Juris Dalbiņš atzinīgi novērtēja Daugavpils cietuma administrācijas darbu, kas ir novērsusi neatļautu pienesumu nogādāšanu cietumā līdz minimumam.

Šogad arī saņemti vairāku ieslodzīto identiski lūgumi pēc amnestijas sakarā ar Latvijas Republikas 90.gadadienu, pastāstīja O.Zeile.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!