• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par neiroķirurģisko pacientu ārstēšanas efektivitāti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.07.2008., Nr. 105 https://www.vestnesis.lv/ta/id/178003

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pašvaldību internātskolu finansēšanu

Vēl šajā numurā

10.07.2008., Nr. 105

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par neiroķirurģisko pacientu ārstēšanas efektivitāti

Neiroķirurģijas nozare ir jāsakārto atbilstoši mūsdienu prasībām, lai uzlabotu neiroķirurģisko pacientu ārstēšanas efektivitāti, 8.jūlijā secināja Veselības apakškomisija un nolēma aicināt Veselības ministriju izstrādāt neiroķirurģijas attīstības koncepciju.

Tāpat komisija lūgs Ministru kabinetu izstrādāt jaunus neiroķirurģisko operāciju izcenojumu tarifus, kā arī šā gada valsts budžetā rast papildu finansējumu darba samaksas paaugstināšanai neiroķirurģijas nozares speciālistiem.

Viena no lielākajām problēmām, kas pašlaik izveidojusies neiroķirurģijā, ir operācijā izmantojamās aparatūras, instrumentu, materiālu un infrastruktūras nepietiekamā apmaksa no Veselības obligātās apdrošināšanas valsts aģentūras (VOAVA). Latvijas Neiroķirurgu biedrība, lai mainītu pirms 15 gadiem izstrādātos neiroķirurģijas pakalpojumu tarifus un izveidotu mūsdienīgu operāciju apmaksas sistēmu, jau pagājušajā gadā iesniegusi aģentūrai pārstrādātos operāciju apmaksas kodus. Līdz šim VOAVA tos nav precizējusi un ieviesusi. Katra neiroķirurģiskā operācija slimnīcām rada zaudējumus, jo netiek atbalstīta jaunas aparatūras iegāde un metožu ieviešana, tādēļ pacienti nesaņem mūsdienu prasībām atbilstošu neiroķirurģisko palīdzību, apakškomisiju informēja biedrības priekšsēdētājs Raimonds Bricis.

Visa valsts apmaksātā neiroķirurģiskā plānveida palīdzība būtu jākoncentrē divās vadošajās slimnīcās – Stradiņa slimnīcā un Gaiļezera slimnīcā, rosina Latvijas Neiroķirurgu biedrības valdes loceklis Egils Valeinis. Tādējādi uzlabotos neiroķirurģisko pacientu ārstēšanas kvalitāte un lietderīgāk tiktu izmantoti valsts ieguldījumi nozares attīstībā.

Apakškomisija uzklausīja Veselības ministrijas, VOAVA, kā arī Latvijas Neiroķirurgu biedrības pārstāvju informāciju par situāciju neiroķirurģisko pacientu aprūpē.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!