• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par aviobiļešu cenām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.07.2008., Nr. 105 https://www.vestnesis.lv/ta/id/178015

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ziemeļeiropas gāzes cauruļvadu sistēmu

Vēl šajā numurā

10.07.2008., Nr. 105

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par aviobiļešu cenām

Drīz Eiropas aviopasažieri varēs būt droši, ka cenā par aviobiļeti ir iekļautas visas nodevas, nodokļi un piemaksas, kas zināmas publicēšanas brīdī. To paredz 9.jūlijā Eiropas Parlamenta atbalstītā regula par gaisa transporta pakalpojumiem Eiropas Savienībā.

Tā kā ES dalībvalstu transporta ministri, ar kuriem par regulu Parlaments lemj kopīgi, atbalstīja Parlamenta būtiskākās prasības, Eiropas Parlaments (EP) dalībvalstu kopīgo nostāju atbalstīja bez grozījumiem. Deputātu skatījumā tā veicina cenu pārskatāmību un godīgas cenas, kas Parlamentam bija viena no galvenajām prioritātēm. “Pasažierim ir tiesības zināt patieso biļetes cenu, ieskaitot nodokļus un piemaksas,” 8.jūlijā debatēs uzsvēra par EP ziņojumu atbildīgais lietuviešu deputāts Arūns Degutis (Eiropas Liberāļu un demokrātu apvienības grupa).

Deputāti pievērsa īpašu uzmanību biļešu iegādei internetā. Gaisa pārvadājumu maksās, kas publicētas jebkādā veidā, tostarp internetā, būs jāiekļauj visas cenas detaļas – nodokļi, nodevas, piemaksas, papildu maksas. Operatoriem tās arī jāprecizē. Piemēram, jānorāda, ka viena piemaksa ir par degvielu, otra par drošības pasākumiem. Parlaments panāca, ka pasažieri turpmāk zinās, cik augsta ir nodeva par drošību un kādiem konkrētiem mērķiem to izmantos. Šīs izmaksas būs jānorāda vai nu biļetes cenā, vai arī pasažieris būs jāinformē par tām citā veidā.

Jāgarantē arī, lai izvēles iespējas, proti, pakalpojumi, ko pasažieris var pirkt vai noraidīt, nemaldinātu.

Noteikumi par biļešu cenām veido daļu no regulas, kas pielāgo šodienas vajadzībām līdzšinējos ES noteikumus par vairākiem gaisa transporta pakalpojumu aspektiem. Tās mērķis ir garantēt vienādus spēles noteikumus visiem tirgus dalībniekiem.

Eiropas Parlamenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!