• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pieņemot atvadu vizītē Dānijas vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.07.2008., Nr. 105 https://www.vestnesis.lv/ta/id/178021

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar valsts augstākajām amatpersonām

Vēl šajā numurā

10.07.2008., Nr. 105

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pieņemot atvadu vizītē Dānijas vēstnieku

Valsts prezidents Valdis Zatlers 9.jūlijā Rīgas pilī atvadu vizītē pieņēma Dānijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Arnoldu Kristianu de Fine Skibstedu.

Sarunā ar Dānijas vēstnieku Valsts prezidents pateicās vēstniekam par ieguldījumu abu valstu divpusējo attiecību pilnveidošanā un kultūras sakaru nostiprināšanā, īpaši atzīmējot Dānijas kultūras centra paveikto. Vēstnieka darbības laikā Latvijā aktivizējusies arī abu valstu ekonomiskā sadarbība.

Tāpat amatpersonas pārrunāja arī šā brīža starptautiskās politikas aktualitātes, ES turpmākās politiskās un institucionālās reformas, abu valstu iesaisti NATO. Atzīmējot Dānijas atbalstu, ko tā savulaik sniedza Latvijas ceļā uz eiroatlantisko integrāciju, V.Zatlers uzsvēra, ka Latvija un Dānija tagad strādā kopā, lai līdzīgi atbalstītu Gruziju, Ukrainu un Moldovu to centienos.

Sarunas noslēgumā Valsts prezidents pauda cerību, ka arī nākamais Dānijas pārstāvis Latvijā tikpat ieinteresēti un aktīvi strādās abu valstu turpmāko divpusējo attiecību attīstīšanā.

Dānijas vēstnieks kā Rīgā visilgāk rezidējošais vēstnieks bija ārvalstu diplomātiskā korpusa Latvijā vecākais. Par nopelniem Latvijas labā Valsts prezidents pasniedza Arnoldam Kristianam de Fine Skibstedam III šķiras Triju Zvaigžņu ordeni.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!